Kan man bli annat än glad av Rice...

                                                                       
                                     
 

                                  




Ricedukningen är omgjord igen. Den går nu i härliga lila nyanser uppblandat med två nyanser av rosa. Löparen kommer från Danska Havsteen och kostar 225 kr. Detta är en keramik vi varmt kan rekommendera då man alltid känner sig som en prinsessa när man får äta nyplockade bär däri. Köp 6 skålar i olika färger eller unna dig årets nyhet klarröd, bara det bästa är gott nog åt dig! Vi på Grönbergs älskar vardagslyx! 

Dagen efter omdukningen kom rice efterlängtade ugnsformar i härliga färger så det var bara att göra plats för dessa godbitar. De är inte bara snygga utan även funktionella då du kan ta formen direkt ur ugnen och duka vackert på bordet. Fyll dem med goda rotfrukter eller gör en läcker dessertpaj att njuta av i höstmörkret.




Fransk Äpplepaj


Ugn 175°
4-6 pers


60 g osaltat mjukt smör
150 g mjöl
1 äggula
1 msk socker
1 krm salt
1 msk vatten
4 äpplen

Glasering:
30 g smält smör
½ dl socker (ca)


Lägg mjölet på en arbetsbänk eller i en mixer.
Tillsätt äggulan, socker, salt, vatten, och smöret i små bitar.
Knåda ihop till en slät deg, låt den vila kallt en timme.
Kavla ut degen 3 mm tjock eller tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
Skala och kärna ur äpplena, dela dem på längden.
Skiva äpplena i 1-2 mm tunna skivor och lägg i ett fint mönster på pajdegen.
Grädda i 175o ca 30 min.
Ta ut pajen och låt den kallna.
Pensla med smält smör och strö över socker, om syrliga äpplen används kan sockermängden ökas.
Sätt ugnen på grill och ställ in pajen tills sockret smält och fått fin färg.
Servera pajen ljummen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

           
Nytt för i år är den klarröda färgen!



           

Ungsformar Small (i Jade grön,lila och limegrönt): 298kr Medium (i rosa och klar röd): 398kr
 Large ( i turkos och gul): 695kr

Ha det bäst! /Team Grönberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback