Härliga inspirationsbilder!

 
För ett tag sen så hade vi den duktiga fotografen Eva Quirbach här som ville fota modellen Helena Vanhanen till sin portfolio. Ewa tycker att våra miljöer är så vackra så hon fick komma till butiken en dag och fotografera!
Nu har vi fått bilderna av Eva och självklart visar vi upp dom här! Makeup artisten som har stylat modellen heter Regina Törnwall och har sin studio på FACE här på Kungshöjd. Visst blev det fantastiskt vackra bilder.
 
På översta bilderna så står Helena borta vid våran badrumsavdelning i vackert handgjort halsband med Swarowski kristaller från Israel. Hon har även våra söta balettskor över axeln à 395 kr. Andra bilden sitter hon i våran bäddning bland Mimoukuddar insvept i en sjal från Kudibal à 695 kr.
Här ovan ser vi henne i ett härligt blommsterhav och sittande i vår fantastiska vintageklänning vid ett sommardukat bord med porslin från Danska Rice och Svenska Mateus.

Ny bäddning till långa sovmornar...


Idag har vi bäddat om i lilla sängen bredvid Rice dukningen. Vi bytte Mimouöverkast till White Sense vita överkast med vackra emblem för 3450 kr. Härliga kuddar från både White Sense och Mimou. En fin zinkbricka med somrigt porslin från Rice till långa sovmornar med frukost på sängen!

Romantisk atmosfär till ditt badrum!

                               
 
Så här blev det... En härlig badrumsavdelning med ett antikt zinkbadkar från Frankrike, badkaret finns i ytterliggare ett få exemplar för 3950 kr. Lampan kommer från Housedoctor och kostar 6950 kr, likaså det vackra handfatet för 4950 kr. Gardinhängen är i jute för 395 kr/st, finns även i sammet/organza i 3 olika färgställningar från danska Royal Classic.
Här har vi fyllt ett vackert bankat fat till bredden med de fantastiska ekologiska tvålarna från Sufraco i härliga dofter som ros, mandel och mandel/apelsin. Perfekt som present till den du tycker om!


                         

Nytt i vår badrumsavdelning!


I dag har vi tagit oss an badrumsavdelningen för att fräscha upp lite. Det blir en härlig miljö som skall vara utomhusinspirerad. Tänk känslan av att få ligga i badkaret ute i trädgården med dofter av sommarblomster och ett gott glas champagne! Det är mycket funderande och ändrande under arbetets gång, nya idèer föds hela tiden!
I morgon är det lönelördag så vi laddar för härligt shoppingsugna kunder! Vi ses i butiken.

Bilder på den färdiga skyltningen kommer imorgon!


Lite sommarpriser..

 
Nu har vi gjort en ordentlig sommarrensning av både lager och i blomsteravdelningen för att få ordning. Då dyker ju allt som oftast en och annan enstaka kruka osv upp ur gömmorna. För att få ordning till hösten så tänkte vi passa på att rea ut en del av dessa! Krukor och resten av Greengatetygerna som blev över från stora rean samt en del rullar med tyg från "mairo". Allt finns på utsidan till pangpriser! Välkomna!

Nyinkommet Boudoir Deluxe


Det har varit inne många "Boudoir Deluxe" fantaster och frågat efter halsband med madonnor och änglar.
Häromdagen så fick vi faktiskt in ett par stycken, så skynda in ni som väntat! En fågel har också viskat om att ringar håller på att tillverkas av Anneli!

Lilla skyltfönstret

 
Då kommer bilderna på lilla skylten också! Golvet kläddes i gamla musiktidningar. Vi visar "boudoir deluxe" smycken på den fina torson och ändrade om så det går mer i mjuka cremefärger.


Här ser ni de fina bokstäverna som vi skrev om igår också. Nu har vi även fått hem ett & tecken som så många har frågat efter! Skynda in i butiken om ni skall ha ett! Den söta suckulenten i bakgrunden kostar 45 kr, mosskrukan 98 kr. Vi har även  en fantastisk Begonia som ser ut som en ranunkel i blomman i svagt gul/rosa toner.

Lägg märket till bilderna nu. Visst är dom lite extrabra den här gången? Vi har nämligen införskaffat en sprillans ny kamera till bloggen! Äntligen en kamera som vi kan ta rättvisa bilder med. Känns kul att få det superbra till bloggen nu när vi börjar få allt mer besökare hit!

Nyskyltat!

 
Hoppas ni haft en kanon midsommar och att ni är utvilade för nya tag. Det är vi !
Dagen innan midsommar satte Faridah och Stina igång med ett varsitt skyltfönster för att få det i sin ordning över helgen.
Stora skyltfönstret går nu i mjuka mineraltoner. Härliga gardiner från "mimou". Väggen är klädd i gamla Burda mönster, inga idèer är för dumma för oss på Grönbergs....
Hela skyltningen är musikinspirerad med en fantastisk gammal orgel, nothäften mm.
Vi har också packat upp påfyllning av de fina bokstäverna i rost à 198 kr/st. Det har fattats några få bokstäver men nu finns alla igen!

Lilla skylten har vi "hottat" upp lite innan det blir en rejäl omskyltning även där med nya tapeter osv. Även här går det i musikens tecken. Egentligen skulle vi bara göra några enkla ändringar men vi kunde inte låta bli och göra lite mer än tänkt.. Bilder på lilla skylten får ni allt vänta på till imorgon!

Välkommen in i butiken och glöm inte att från och med idag är våra öppettider på vardagar mellan kl 11:00-18:00 över sommaren! På lördagar mellan kl 10:00-14:00.

Vi önskar er en härlig midsommar!

                   

Vi önskar alla våra härliga kunder en riktigt fin midsommar med mycket mys, god mat med dina nära och kära.
Vi ses igen på måndag, då är Du hjärtligt välkommen att komma och titta på vår nya fantastiska skyltning, tema musik!

Mvh Team Grönbergs!

Frieri...


I dagarna har vi haft en av våra stammisar Magnus här som skulle fria till sin vackra Iréne.
Han ville ha hjälp med en vacker inslagning av ringen och en bukett med vas till bordet. Självklart hjälpte vi honom med detta och gjorde en härlig sommarbukett med väldoftande pioner och lokalodlade örter i vacker vas från Walther och Co med blästrat hjärtmotiv. Istället för klassiskt rött så använde vi tyll och blommsterblad från nejlikor och hortensia i ljuva rosa toner.
Den helt fantastiska ringen la vi i brudtyll i ett av våra vackra handgjorda ägg. Vi skickade med x-ra blomsterblad som Magnus lovade att strö som formen av ett hjärta. Alla flickors dröm!
Vi önskar all lycka till våra härliga kunder och hoppas på många fina år tillsammans!

Fin besök från Köpenhamn


I eftermiddag  får vi finbesök från danska Grith som driver G&C, det danska märket som har fått sin plats i vårt lyxrum. Hon kommer för att hälsa på och se hur fint vi har fått det och passar på att leverera både nya varor från G&C och påfyllning av våra fantastiska handdrejade krukor från pottemakarn som också huserar i Köpenhamn.  Bland annat får vi påfyllning från den svarta G&C serien som det såldes så mycket av den gångna helgen.
Annars har vi haft mycket att göra i butiken. Faridah och Pia har haft homestyling åt en av våra kunder som skulle sälja sin lägenhet. Det blev enligt hörsägen mycket bra och personligt, bilder kommer senare när visningen varit! Spännande!

Vi hjälper gärna till med homestyling och försöker då alltid göra något ut över det vanliga så just din lägenhet sticker ut i mängden. Vi jobbar gärna för att mer göra något orginellt och spännande än att göra det klassiska "som alla andra har". Citroner på fat är inte våran kopp utan snarare att blanda gammalt med nytt utefter hur just din lägenhet ser ut, vem som kan tänkas bo där osv. Vi har ju oändliga resurser då vi har en hel butik att välja ifrån.
Vill Du också ha hjälp av oss med homestyling så är ni varmt välkommen in i butiken eller att ringa för att få hjälp.

mvh Team Grönberg

MIDSOMMAR/SOMMARTIDER


Vi hoppas på blommor, sol, jordgubbar och färskpotatis till midsommar. 
Vi önskar dig och dina kära en härlig midsommar till helgen!

Midsommarafton:      Stängt
Midsommardagen:   Stängt
Från och med 22/6- så öppnar vi butiken en timme senare alltså 11:00-18:00
Lördagar:                   10:00-14:00

Midsommar.....
Nu har Mateus fått komma ut i ljuset igen efter att Rice har tagit upp bordet där vi vanligtvis har dukning med Mateus vackra keramik. En midsommarinspirerad dukning i blåturkosa färger. Blanda gärna både Mateus och Rice keramik så får du lite olika strukturer och nyanser som livar upp dukningen. Med våra vackra lackade ljus och fina servetter blir det extra lyxigt. Använd uppläggningsfat i olika former och nyanser i din favorit färg så blir det extrakul att bjuda vännerna över på en härlig midsommarkväll!
Välkommen in i butiken så hjälper vi dig med tips och idèer!

Brud, brud, bröllop....Efter vår trevliga lördag för ett par veckor sedan när Faridah hade blomsterkurs för en blivande brud och hennes möhippa så blev Anna en av flickorna så inspirerad och charmad av Faridah, vem blir inte det... att hon ville absolut få gjort sin brudbukett av proffset själv! Här kan ni se resultatet av Annas bröllopsarr. som gifter sig idag lördag! Vild bukett med bla. doftande Trädgårdsrosor, färsk Mynta, Oregano och Lammöron, allt lokalodlat i Göteborg. Ytterliggare Sweet Avalanche, Ranunkel och söta Luktärter. Vi hoppas att dom får en fantastisk dag idag på sin bröllopsdag!

Härliga Rice...


Man skulle kunna tro att vi haft det lugnt i butiken nu när det varit så tråkigt väder men icke, vi har varit fullt sysselsatta!
Dels har det varit mycket med rean och vi har hunnit med att flytta Rice keramik till ny en plats i butiken. Nu har vi ju haft det borta vid Mateus under ombyggnaden. Här har vi hängt tallrikar på hela väggen så man lätt kan få översikt på vad som finns. En söt dukning och vårat häliga skåp fyllt till bredden av denna härliga keramik. På väggen har Faridah också satt upp alla olika sorters dörrknoppar som vi har hemma. 
På dagens agenda står det förutom att ta hand om våra fantastiska kunder att göra en vacker midsommardukning med svenska "Mateus" keramik!