Nostalgi...

Idag har jag haft min onsdag, fria aktiviteter som jag brukar kalla det. Det finns ju så mycket runt omkring som inte syns som skall göras när man driver butik. Hunnit med både bokföring, budgetarbete och sålt bil! Idag har en "epok" gått i graven i och med att jag sålt "stora blå" som Grönbergs bilen hette som företaget haft sedan år 2000! Blocket är bra, 3 timmar senare är bilen såld! Nu får vi hitta på ett nytt namn till vår nya.
För alla er Boudoir Deluxe fantaster fick vi in nya smycken igår, som vanligt "to die for"!

      

       Har även fått in ett nytt fantastiskt sidentäcke i en härlig rosavinröd färg för 995:-
       Väggklockan från Paris 850:-

               

               
Det är verkligen lisa för själen med dessa vackra juveler från Annelie! Som Du ser har vi även fått påfyllning av både broscher och örhängen förutom de sedvanliga halsbanden! Det är så roligt att vi är de enda utvalda om att sälja dessa små sötnosar! Dessutom är det härligt för dom som äger ett att varje smycke är unikt i sitt slag!! 

Hade även lite tid över att läsa igenom instruktionerna till kameran som inhandlades i våras och då var jag ju tvungen att ta lite bilder i sepiabrunt som känns så rätt. Kanske inte så säljande men håll till godo o njut!

              

                

Ha en underbar kväll/Pia

Ny vecka, nya utmaningar!

Blev en kort helg med återhämtning i och med Garagesalen men vad gör det när jobbet är roligt! Var uppe med tuppen och inhandlade nya blomster och växter i vackra färger. Fick tag i engelska doftrosor som doftar gudomligt i två olika rosa nyanser. Har Du vägarna förbi så kom in och dofta på dom, det doftar som min barndoms somrar när jag var hos min mormor i Bohuslän! Härligt vad doftsinnet kan signalera olika förnimmelser!

                  

Idag kom det dels nya gardintofsar och även påfyllning på de som tagit slut för er som har varit intresserade! Helt bedårande snörmakerier i vackra färger. Pris från 395:-

                 

        
                

 
                                     

Ha nu en bra eftermiddag/kväll och ta vara på den och gör något Du är sugen på! Själv blir det träning och sedan en härlig middag! /Pia


De utlovade bilderna på Garagesale höst 2009

 

                                     
Först ut på plats, något grusig bild ungefär lika grusigt morgontrött som jag då kände mig!

                  

Klockan 10:00 rusade stamkunderna in med fokuserad blick och sugna på att fynda!

                   
Trots det gråa vädret hade vi fullt upp hela dagen med försäljning! Vår trevliga kund som driver butiken Krabat ser ni ovan har fyndat och ser så nöjd och glad ut!

 

                
Trots tidig uppstigning hade Faridah humöret på topp hela dagen! Den tösen kan nog charma vem som helst att köpa vad som helst....

                   

Magnus och Anders från skobutiken Lester poserar! Lite senare på dagen inte fullt lika pigga men dock alltid lika trevliga!
                                     

Lester på ena sidan om oss och på andra sidan alltid lika goa Eva på Mandel!
Mycket roligt men hårt arbete att ha en sådan försäljningsdag! Det är många som undrar och vill att vi skall ha det oftare men två ggr om året räcker gott med tanke på allt jobb som vi tre arrangerande butiker lägger ner både före och efter i tid och engagemang! Nu dröjer det till April 2010 tills nästa Garagesale!
Fler bilder kommer på www.magasinsgatan.se
Ha en härlig kväll/Pia


Full fart på garagesalen!

Idag var garagesalen och vi gick upp i ottan för att få fram allt i tid till öppning. Två i butiken och två på garagesalen. Vi hoppades att SMHI skulle ha rätt och solen skulle komma fram men det blev moln istället. Men det går lika bra! Det var som vanligt full fart från början till slut. Minus för det lilla duggregnet som kom på förmiddagen men i övrigt massa folk och sälj till tusen! Jättekul att så många hittade dit!
Nu är det bara att konka hem det som blev över från denna sale och sen skall vi nog alla lägga fötterna i fotbad under en varm filt med någon mysig film!
Vi lovar att komma åter pigga och fräscha på måndag, alltid med nya upptåg!
Ha det gott så länge och vi hoppas alla gjorde stora fynd även denna gång!
Bilder på måndag!
Ha en god helg/Team Grönberg

GarageSale idag!!!

Nu är det arla morgon(06.08) och jag och Faridah skall bege oss till Magasinsgatans parkering för att påbörja dagens arbete! Vädret skall ju bli fantastiskt så det kommer att bli tokigt mycket folk, lite New York vibbar tror jag på...
Glöm inte bort att hälsa på oss och fynda! Bilder kommer senare!
Ha en härlig dag/Pia 

En sockerbagare här bor i staden...

                    

Har fått in våra fantastiska bakformar i aluminium igen som gör bakningen lekande lätt...
Plus är ju att även den sämste bagaren får snyggt utseende på sina bakverk i och med att inget fastnar i denna form så vida du inte har klister i... (Minns hur jag gjorde hemmagjort klister med mjöl o vatten när jag var liten och söt).
            

Finns i en massa utförande som Hjärta, Ros, Slott mm. För den "late" finns formen uppe till vänster med plats för flera kakor på en och samma gång!
Ett tips är att använda en god grundsmet men variera och lägg olika godsaker i formarna! Kanske bär i någon,  chilichoklad i någon annan osv. 
Formarna är från 450:-
Kanske skulle hem och baka inför Garagesalen så vi har något att bjuda på??? Får se om lusten är kvar ikväll eller om det dyker upp något annat...
Bilarna är packade och humöret på topp inför Garagesalen imorgon!
Ha en härlig fredag, glöm inte bort och njut av dagen/Pia

Rensa eller inte är frågan...

Vi har inte mycket till val nu när Garagesalen står och knackar på... Faridah har varit en ängel hela veckan och rensat lagret och tagit fram alla möjliga godsaker inför helgens Sale. Får Faridah bestämma så skall inget tillbaks så jag antar att det blir vrålbilligt! Jag själv är ju lite av en hamster och det är ingen bra egenskap när jag driver butik vill jag lova.... Det är tur att mina "Grönbergare" hjälper mig på traven med besluten om varans vara eller icke... Så glad är jag oxå att Simon på Prickig Katt och jag spånade fram detta event  för ett antal års sedan och nu har det blivit riktigt hypat. I "styrelsen" ingår då Simon och Johan som driver skobutiken Lester och jag själv sedan bjuder vi in andra trevliga företagare att vara med! Denna gång är första gången som vi har varit tvungna och neka pga. det stora intresset att få vara med!

             

            Faridah i full action!

Nu hoppas vi bara att vi har vädergudarna med oss så vi slipper att flytta fram det till nästa helg! Vi ser framemot att vi får se er antingen i butiken eller på Magasinsgatan!
Ha det gott/Pia
 
    Ljus i höstmörkret...

Nu när hösten har kommit är det så mysigt att få komma hem på kvällen och tända en hel massa ljus...
I går fick vi påfyllning av våra ljusklockor som du sätter i dina befintliga ljustakar. Du kan även fylla dom med vatten och sätta i en liten söt blomma. Som nyhet fick vi in dom i fattigmanssilver i en mellan storlek för 149:- Glasmodellen finns i tre stolekar från 69:-st


           


Från fantastiska G&C Interiors fick vi in ljustakar i flera nya helt sagolika modeller.

           

Den vänstra fågelljustaken finns i flera utförande och i olika färgställningar från 995:-

          

En helt magisk fem armad ljustake med bedårande porslinsrosor. Modell större...
I fall du har en överbliven yta hemma kanske? 
Detta är bara lite av vårt "utbud" när det gäller ljustakar, dessutom har vi underbara doftljus som är mysigt att tända när dagen mörknar...

Kom in och fyll på med inspiration och tillbehör för att få en riktigt mysig kväll!
Tills dess ha en härlig dag och njut!
Pia


Påfylld med ny kreativitet och massa energi!

Efter en fantastisk långhelg fylld med mys är jag åter på plats i min underbara butik med mina härliga och duktiga kollegor! Har gjort allt och inget på min "fria" tid!  Som egen företagare vävs ju all tid samman och jag tänker aldrig på vad som är jobb och inte längre! En klyscha men det stämmer att det är en livsstil! Har ju valt det bästa yrket jag kan tänka mig i och med att jag är egen företagare!
Är ofta förvånad att så många människor går till sitt jobb och vantrivs med både arbetskamrater och sina arbetsuppgifter. Vi spenderar så mycket tid på våra jobb och då är det viktigt att vi väljer något vi tycker om att göra! När det gäller arbetskamrater kan det ibland vara svårare men då är det viktigt att tänka att Du kan aldrig förändra en annan människa utan endast din inställning till dom!! Så gör det bästa av din situation! Du spelar faktiskt huvudroll i ditt eget liv! Appropå huvudroll så såg jag den fantastiska Coco Chanel filmen häromdagen med bedårande Audrey Tautou som Coco Chanel. Ett starkt kvinnoporträtt där jag blev så inspirerad både av kostym, interiör såväl som vilken fantastisk föregångare av den moderna kvinnan hon ändå var!

Loppis blev det oxå så alla ni Rådjursälskare skynda för jag kom över några sötingar!

          

Ställ din favorit under en glaskupa! Finns i flera modeller och utförande, denna från G&C kostar 595:-

Hittade även fantastiska sidentäcken som är så svåra att finna efter att Camilla Tuhlin berättade att hon samlade på sådana vackra täcken!

                        

                           Broderad Mimou kudde 695:-

            
                 Vackra snittbommor är påfyllt i en massa härliga höstfärger!

Denna veckan är det fullt pådrag med alla förberedelser inför vår Garagesale på lördag! Fler deltagare än någonsin så det blir spännande! Nu har vi fått en stor sändning med varor från G&C som vi skall ta tag i!
Ha en mysig dag/Pia 

Bröllop och höstsol idag!

Idag gick ännu en av Faridahs bedårande brudbuketter ut ur butiken. Denna gång var temat trädgårdsrosor i aprikos / crémiga nyanser. Nadja hade skickat ett flertal bilder för att inspirera oss om hur hon hade tänkt att hennes brudbukett skulle se ut. Jättebra att vi får se bilder på både miljöer, färger och former, när det är svårt att sätta ord på hur bruden vill ha det. Alla tolkar ju ord, färger på olika sätt dessutom! Resultatet blev denna bukett som ni ser här nedan. Buketten innehåller som sagt olika trägårdsrosor så som den väldoftande Akvarell rosen, Caramel antik, Mytos och den söta kvistrosen med den roliga namnet Bombastik.
Bukettens stjälk matchar självklart Nadjas 50-tals inspirerade brudklänning med vackra detaljer av handgjord spets.
.
Kan man önska sig en bättre helg i detta härliga höstväder!? Vi önskar brudparet och våra fina kunder en fortsatt fantastisk dag!

Team Grönberg

Röda tråden forsätter i butiken...

Fredag med vackert höstväder, kan det bli bättre? Idag har vi åter ett stort bröllopsarrangemang och vi har jobbat sedan arla morgon med blomsterinköp och bukettbindningar. Bilder på brudbuketten kan vi först visa imorgon.
Blir Du sugen på blommor att smycka hemmet med i helgen så kom in och köp en av Beatas fantastiska karamellbuketter med tyll runt om eller kanske bara några lösa snittblommor att förgylla din dag med!


                    

Igår jobbade vi vidare så att röda tråden från lilla skyltfönstret återkom inne i butiken. Färgerna och boktemat gick igen i både en ny dukning samt en bäddning! Här nedan kan Du njuta av resultatet!

          

Vi har gjort en "löpare" av gamla bokblad som går ner över sidorna på bordet, mycket dekorativt. Använde oss av Mateus Keramik som vi fick en rejäl laddning av förra veckan. Här ser ni keramiken i sand, plommon och offwhite.

                    
Här har vi bäddat med Mimous sängkappa, påslakan och ett lapptäcke. Överkastet som ligger vikt är nyinkommet från Housedoctor.

                    

                    Temat med våra hängande böcker fortsätter in i butiken.

      

                    Mimous kuddhylla är påfylld med massa nytt! 

I dag fredag lugnar vi ner oss med fler stora projekt och koncentrerar oss på sälj! Hoppas vi ses i butiken!
Ha en härlig dag/Pia 

 

Lila till Lilla.....

Lilla skyltfönstret har vi nu skyltat klart, det som vi påbörjade häromdagen har vår fantastiska Faridah slutfört! En idéspruta utan dess like har sällan världen skådat... Måste faktiskt säga hur lyckligt unnad jag är att ha ett sådant fantastiskt lojalt kreativt och glatt team runt mig!
Vi har forsatt vårt boktema som vi är så förtjusta i och gjort som en liten läshörna nu när hösten kryper närmare! Faridah har hängt böcker både på väggen och som mobilt "hyllplan" från taket. Måste faktiskt ses i verkligheten så kom in och njut och titta på vår skylt! 

           

Vi valde härligt lila nyanser till det svartvita golvet och vår "handmålade" rosentapet. Kuddarna är från Mimous nya vackra kollektion som vi fick in igår! Finns i tre olika storlekar i varierande tyger och matrial. Pris från 495:-

                  

Vi har även fått in helt bedårande plädar från Mimou nu i åtta vackra färger med smockveck på kanterna. Pris 1295:-

   

I morgon visar vi mer vad vi gjort i butiken med Mimous härligt oemotståndliga kollektion. Nu fortsätter eftermiddagen med sälj!
Ha nu själv en underbar eftermiddag och njut av dagen! Glöm inte bort att den är din/Pia
Blomsterbroderi....

Är just nu såld på broderi, kanske inte att jag sitter och broderar själv hemma på kvällskvisten men det är såå vackert att titta på! När jag pratade med Malin, Mimou i söndags angående mässinspiration så visade det sig att vi hade gått igång på samma saker på Parismässan då bland annat de broderade skyltdockorna från Fredrique Morell vars hemsida jag tipsade om häromdagen! Jag hade turen att komma över fantastiska "halvfärdiga" broderier som vi har spänt upp på armeringsjärn och skall använda som ett "innertak" i butiken. Kom förbi och titta!

                       

                        

Just nu har vi två små utsökta vintage kuddar hemma till försäljning som är broderade.

                        

Idag är det fria aktiviteter för mig på Grönbergs så det blir ett kundbesök för inspirationshjälp i ett hem och sedan lite småinköp för butiken. Resten av dagen skall jag se var Göteborg har att erbjuda i inspirationväg i det vackra sepembervädret! Ha en härlig dag/Pia

En del av Paris på Grönbergs....

Idag började dagen med inköp av något så roligt som emballage! Det är ju ett sant nöje att det går åt så mycket påsar, silkepapper mm. för det betyder ju att det handlas i butiken därefter. Det har ju blivit lite av vårt signum med våra presentinslagningar och det är roligt att våra härliga kunder uppskattar det! Blir ofta förvånad hur povert och fantasilöst många affärer packar in sina gåvor när jag själv är ute på shopping!
Köpt in en så fantastisk antiklila Hortensia som jag använde några blomblad ifrån när jag packade in detta paket idag.

          
Använde mig av Poppelblad tillsammans med Hortensian under cellofan på ett champangefärgat blankt papper. Svårt att framhäva på bild men vår kund var supernöjd!

Roligt att det var som många som uppskattade inläggen om Paris. Har redan haft flera av er trevliga och fantastiska kunder här och tittat på "vintageskatterna". Karin som har Kyss Johanna, en trogen Grönbergsfan kunde inte motstå ett bedårande etui och givetvis ett rådjur som fick följa med henne hem! 
Johanna säljer smycken och har masssa fantastiska märken så gå in och kika på hennes webbshop. www.kyssjohanna.se och se om det finns något som passar!


Nu har vi plockat upp nya varor och gjort en ny "installation" av saker från Paris. Se nedan och njut!

          

         

Fick även med mig hem en del vintage skärmar i resväskan. Dessa söta i svagt rosa kostar 198:- st!

Nu skall Faridah och jag ta mig an skyltfönstret! Bilder kommer imorgon!
Njut av dagen/Pia

Hösten har kommit till Grönbergs!

Nu kommer en mysig tid med inte så mycket måsten! Det är helt i sin ordning att få kura ihop sig i soffan efter jobbet och tända ett doftljus och kanske dricka en god kopp te. På Grönbergs däremot så drar det ihop sig för höstens alla aktiviteter med alla inkommande nyheter, omändringar och givetvis mycket sälj. I morse när jag var ute på hallarna kändes det helt rätt att köpa in växter och blommor i mer mustiga färger som kunde matcha gårdagens äppleskörd från "landet"
Inspireras och njut av dagens blomster!

                  

                    

Idag har det verkligen varit en fantastisk måndag med mycket nöjda kunder! Vi har dessutom hunnit plocka ner i lilla skylten och börjat förbereda för en ny skyltning! Vi använde oss av vår gamla tapet men la en lasyr över för att sedan använda vår konstnärliga talang! Se nedan när Beata och Frida målar... 

  

Ha nu en riktigt mysig kväll/Pia