En fruktsymfoni i...

Nu är jag laddad igen för en härlig dag på jobbet! Igår gick Faridah upp i ottan för att handla och fylla på i butiken med allt som tagit slut under helgen. Nya lökar, växter och blomstersnitt för att få en ny fräsch butik denna veckan. Dessa sötingar nedan kändes som en revival att se igen, blommande kaktus som ser ut som en hel fruktsymfoni!

 

 

Julstjärnor fick följa med hem också!
Aprikos eller ljusrosa. Pris 98:-

Ny fin bäddning har också hunnits med. Turkosa toner ihop med pewter och vitt känns nytt och roligt! Är du intresserad av kuddar och överkast från Mimou får vi påfyllning varje vecka fram till julafton och är du intresserad av något alldeles särskilt tar vi hem det till dig. Kom gärna in och få katalog och låt dig inspireras av allt fint från Mimou.

Ha en riktigt härlig tisdag!

//Pia


En paus i vardagen...

Förra veckan var en sju dagars vecka i affären för mig så idag är det avkoppling som gäller med massa mys!
Hoppas att du hade en härlig helg och hade tid att tända ljus och mysa på första advent.
I förra veckan fick vi en ny omgång med de söta flaskorna med pump som du själv kan fylla med din favoritdoft. Nu kom även en modell med klar flaska och guldfärgad pump. Pris 179:-

 

Oemotståndliga vaxade dekoräpplen.

Pris 20:-

Ha nu själv en riktigt härlig måndag!

//Pia


Söndagsöppet idag!

Idag har vi öppet mellan klockan 12-15:00 för dig som ej hunnit med alla adventsbestyr eller helt enkelt bara måste få en dos av Grönbergs!
Affären är fylld med vackra blomster, lökar och ett flertal av olika sorters mossa till dina dekorationer.
Nypåfyllt av alla tänkbara sorters ljus och vackra band för att förgylla din advensstake,
Ha en härlig söndag!
//Pia

Vi fyller 17 år idag!

Nu är det Grönbergs Födelsedag idag, känns konstigt och smått fantastiskt att jag har hållit på med detta i 17 år idag. Började ju i Haga och sedan dess har mycket hänt!
I går var det smått hysteriskt här med alla kunder som ville göra fint inför 1a advent och antar att det bir lika bra idag. Hoppas nu att Du får en mysig lördag och en riktigt bra fortsatt helg!
//Pia
Vi har söndagsöppet nu på Söndag den 1 advent!

Nu är det första advent för oss... Ljus, ljus, och mer ljus plus otroliga mängder band och sedan givetvis mossa av alla olika slag! Så nu bär det iväg till Hallarna igen för mer inköp av mossa. Det är så roligt men svårt att sitta ner och njuta av framgången!
Nu på söndag har vi öppet mellan 12-15:00 för dig som inte hinner själv med allt som skall göras denna veckan. Lite lugnare tempo hos oss då antagligen men vi försöker verkligen att hinna tala med alla kunder och packa in vackert ändå annars försvinner ju den mysiga känslan vi vill stå för hos oss!
Favorit för dagen, näpen Ranunkel!
Nygammal tofs som kommit in igen för 545:-
Välkommen in!
Ha en bra och mysig fredag!
//Pia

Vi fyller 17 år på lördag!

På lördag är det 17 år sedan jag startade Grönbergs Interiör, helt otroligt vad länge! Det känns fantastiskt för mig att få hålla på så länge med något jag tycker om och brinner för! Klart att det varit motgångar och en del svårigheter på vägen men det har bara gjort mig starkare och visare!
Så på Lördag firar vi Grönbergs födelsedag med att ge 17% rabatt på alla vår juldekoration sortiment och 10% rabatt på vårt ordinarie sortiment till dig och dina vänner om ni grattar oss på vår födelsedag i kassan när du betalar! Perfekt tänkte jag nu när du kanske fått habegär på någon av våra vackra juldekorationer.
Ny härlig juldoft från  Engelska SheerCandles.
Pris 149:- för ett blockljus med doft.
Sött hänge från Walther med ekollon för 298:-
Zinkhängen från 59:-
Vi har fått in mycket nytt från Walther i veckan i form av vackra zinkhängen mm.
Dessa får du givetvis också rabatt på om du kommer till oss på lördag!
Ha nu en mycket bra torsdag och njut av dagen!
//Pia

Ett litet nytt zinkhus.

Ljuvliga blommor finns det gott om nu precis vid denna årstiden konstigt nog...
Nu börjar Tulpanerna och mina favoritblommor såsom Hyazint på snitt, Ranunkel och Anemon komma stort. Det är så härligt att ha alla dessa ljuvligheter när vi skall binda till bukett eller bara dekorera plus allt annat vackert som finns att tillgå i butiken i adventstider. Alla vackra band, dekorhängen och juldekorationer, får verkligen mitt lystmäte mättat! Buketten ovan blev en vacker gåva från Söta Eva på Rice som ville ge bort något fint till någon som skall bli glad!
Nya vackra adventssiffror från Walther. Pris 115:-/set
Nytt runt zinkhus har vi fått in till butikien. Pris 198:-
Ha nu en härlig onsdag!
//Pia

Skicka en tanke till nära och kära!

Nu har vi fått in ljuvliga kort från en ny leverantör jag fann när jag var i Paris i höstas. Jag blev helt betagen i alla vackra motiv som fanns så jag hade lite beslutsångest.
Jag har som mål själv att skriva några rader lite oftare och posta till dem jag håller av! En spontanhälsning som min pappa alltid brukar säga! Julen närmar ju sig med en rasande fart så i samband med det kan vi ju alltid få iväg ett litet kort eller brev!

Denna vackra dam fick jag visst med två gånger...

Snön yrar utanför och vi får se hur mycket som ligger kvar här i Göteborg...
Nu bär det iväg till Hallarna för inköp av Arnes fantastiska Hyazinter och annat mys!
Ha nu en riktigt bra tisdag så hoppas jag att snart få se dig i butiken!
//Pia

Nu närmar sig advent...

Nu är det redan adventsveckan, en rolig men tuff vecka då det gäller att planera och prioritera rätt! Denna veckan är lika stor som julveckan, otroligt mycket kunder med sikte ställt på att tända ljus och dekorera! Vi var på Hallarna redan igår på en av våra blomsterleverantörers årliga julbord med tema inspiration och shopping!
Vi hittade massa fint som vi sedan åkte till butiken och förberedde, snittade och dekorerade så att vi skulle få en bra start på veckan.
Snittat och klart!
Mängder med ljuvliga blomster!
Fler dekorerade hyazinter i antika kaffrekoppar.
Pris komplett 98:-
Näpna julstjärnor i rosa.
Pris 89:-
Ljuvliga kransar av äkta olivkvistar.
Pris dekorerade 398:-
Välkommen in och få en dos av Grönbergs!
Ha nu en riktigt bra måndag och en bra start på din vecka!
//Pia

Lördagsmys hos oss!

Välkommen till oss idag! Vi står redo med sax, mätsticka eller bara bara för att inspirera! Har du inte möjlighet att komma i snöyran så har vi öppet alla dagar nästa vecka, även söndag den 1:a advent!
Ha nu en underbar helg!
//Pia


Prima Ballerina...

Våra små Ballerinor från Paris har varit en succé och både dem och många andra små ljuvligheter börjar ta slut och december har inte ens börjat! Det är roligt! Bra för mitt minne nu när nya inköpsresan till Paris för jul 2011 precis nu är beställd! I januari bär det iväg igen för att planera och köpa in jul 2011, kan verka jobbigt och konstigt men det är så det fungerar med inköp! Att planera innan ens denna julen är över!
20-tals rummet fick en rejäl uppryckning av Faridah igår! Det går inte bara att tro att det räcker att göra rummet fint när alla vackra nya saker kommer. Efter ett tag när vissa varor är slut och nytt har kommit in måste vi börja om igen och tänka ut nytt och göra det attraktivt igen, en ständig förnyelse som kräver mycket ork och kreativitet.
Alltså inget jobb för latmaskar på Grönbergs!
Hoppas nu att du får en riktigt fin fredag!
//Pia

Mer inspiration på ämnet ljus...I dessa ljustider så är våra främsta redskap sax och mätsticka, dels för alla Ester och Eriks handstöpta ljus vi klipper från ställningar och till alla våra vackra dekorband vi mäter och säljer! Vi kan numera utantill hur mycket metalltråd, hampa och band det går åt för att dekorera alla sorters storlekar på ljus! Nästa vecka till advent mäter och klipper vi även i sömnen vi som jobbar på Grönbergs...
Mina adventsdekorationer står redan klara hemma för annars löper det stor risk att min kreativitet inte räcker till för något nytt och innovativt för hemmets egna vrå! Du vet väl hur det annars är med bagarens barn... 

Nu har vi fyllt på med all slags mossa, vintergrönt och ljuvliga dekorationer så det är bara att komma in och frossa i det uppdukade "godisbordet"!

Ha en riktigt härlig dag och glöm inte bort att njuta av den!

//Pia


Skicka en tanke till dina nära och kära...

Nu har vi fått in ljuvliga kort från en ny leverantör jag fann när jag var i Paris i höstas. Jag blev helt betagen i alla vackra motiv som fanns så jag hade lite beslutsångest.
Jag har som mål själv att skriva några rader lite oftare och posta till dem jag håller av! En spontanhälsning som min pappa alltid brukar säga! Julen närmar ju sig med en rasande fart så i samband med det kan vi ju alltid få iväg ett litet kort eller brev!

Denna vackra dam fick jag visst med två gånger...

Snön yrar utanför och vi får se hur mycket som ligger kvar här i Göteborg...
Nu bär det iväg till Hallarna för inköp av Arnes fantastiska Hyazinter och annat mys!
Ha nu en riktigt bra tisdag så hoppas jag att snart få se dig i butiken!
//Pia

Inspiration från ett Vintage teaparty!

Här är äntligen bilderna från vår duktiga fotograf Eva Quirbach från när hon lånade rekvisita från Grönbergs till detta fotojobb!
Den gamla trädgården har Eva fått låna och finns i Änggårdskolonien, mycket mysigt och inspirerande!
Se nedan och njut och längst ner finns en länk som är filmad!
Ha nu en härlig onsdag alla mina gulliga och trogna läsare!
//Pia
http://quirbachphotography.com/VintageGarden/VintageGarden.html

Näpna små ljuvligheter!Nu är det riktigt roligt att få skapa och vara kreativ med alla vackra blomster, växter och lökar som finns att tillgå. Extra tur har vi nu också att vädret är så milt så att vi kan ha en vacker utsida av butiken fylld med blomster, lökar och vintergrönt! Ranunkeln är tidig i år och eftersom det är en av våra favoriter försöker vi ha den stadigt i butiken varje vecka.
I dag ser vädret mycket lovande ut och det känns extra härligt i magen med lite sol i vintermörkret! På agendan idag är det adventsdekorationer som står högst upp på listan plus påfyllning och sälj förstås! Hoppas att du får en underbar dag!

//Pia