Skönheter som ger ljus inför mörka tider

Svisch vad tiden går! Sommarmånaden går mot sitt slut och kvällarna blir nu mörkare och mörkare. Det blir liksom helt okej att mysa hemma med en kopp te och en bok efter sommarens grillkvällar och kvällsdopp.
Vi har nu fått en mängd armaturer som kan komma att lysa upp din vardag i mörkare tider.Rustika bordslampor med en känsla av barockens mystiska romantik.
En underbar skönhet!
2.995 krEn mindre bordslampa med stor potential till en känsla av lyx och flärd!
2.450 kr
Grasiös!
2.995 kr


Extraordinär papegoja i egen hög person!
3.950 kr
Bordslampan som ger den där lilla extra känslan!
2.450 kr.


Detta var ett litet urval av våra favoriter just nu.
Ljusa hälsningar från flickorna på Grönbergs!

Bröllopsyra!

Idag är det nya blomsterinköp på Hallarna som gäller sedan skall jag sätta händerna i en stor betällning som skall stå på en scen i dag på Riverton. Länsförsäkringar skall ha ett evenemang för sina guldkunder så temat är GULD...
Spännande med nya utmaningar! Guld i augusti hör inte till vanligheterna.
I fredags hade vi hett om öronen med alla brudarrangemang men vi fixade det med bravur. Alla brudbuketter olika men ändå var och en så fina. Nedan är resultatet.
Vita David Austenrosor med Vendelaros, Vit Kvistros,  Avalancheros, Prärieklocka, Nejlika, Rosa Trädgårdsros toppat med färska kryddor. För den slingrande känslan använde vi Humle, Murgröna och Plättar i luften.
Här har vi använt stora murgröneblad som ett vacker avslut under buketten och floratejpat innan bandet skall på!
Vackra tärnbuketter med blandade Trädgårdsrosor och Prärieklocka.
I denna vackra skapelse har Faridah använt :
Sweet Avalanche Ros, Hypnosros, Upper Secret Ros, blandad Trädgårdshortensia, Antikrosa Hortensia, Stjärnflocka, Prärieklocka, Dhaliaknoppar och diverse kryddor.
Alla blomster läggs omsorgsfullt ner i en vacker brudlåda.
Den sista skapelsen var komponerad med:
Vackra Trädgårdsrosor, Billy Buttons, Scabiosa, Knoppar från Höstanemon, Trädgårdsmalva och Poppel.
Väldigt sällan vi får göra brudbuketter med gult inslag.
Härligt annorlunda!
En liten tärnbukett med Malva och de näpnaste Trädgårdsrosor...
Nu skyndar jag iväg mot en ny spännande dag!
Ha själv nu en härlig dag!
//Pia

Fredagsinspiration från butiken!

Idag är vi uppe med tuppen för att fixa inför alla bröllopsbestyr vi åtagit oss! Tiden är knapp så idag blir det endast några inspirationsbilder från butiken.
Ha en riktigt bra fredag!
Nya smyckesställ i mässing.
Pris 215:-/298:-

15% rabatt på utvald Mateus Keramik.

Nu rensar vi lite till inför alla höstens kommande nyheter. Nästa vecka börjar ju mässorna så då blir det lite inspiration från dem inköpen. Vi har fortsatt "städa" lite i vår Mateus hylla och har erbjudande på deras fantastiska keramik. Välkommen in och fyll på din Mateus samling.
Nu bär det iväg till en ny spännande dag i butiken!
Ha nu en riktigt bra dag!
//Pia

Beställ nu och få 20% rabatt!

Hösten smyger inpå oss med stora steg och visst vill vi ha något nytt till hemmet?! Hos oss finns det möjlighet att beställa interiör från ett flertal välkända leverantörer.
Nu får du dessutom 20 % på det du beställer från ABC Collection, Kallholmen, samt Dahlström & Torgner, till och med den sista augusti!
Från Dahlström & Torgner
Klassisk sänggavel från Kallholmen.
Praktiskt och snyggt avlasningsbord från Kallholmen.
Favoriten Emma från ABC Collection.
Välkommen in för mer inspiration och vägledning!
Ha en härlig dag!

Oemotståndligt vackert...

Det var så mysigt att vara tillbaks i butiken för att jobba igår bland alla vackra blomster och ting. Faridah var så gullig och tog måndagens blomsterinköp för att jag skulle få en mjukstart. Måndagen innebar mycket fix med alla blomster och veckoleveranser sedan hade vi ju lite att packa upp från Barcelona som vi ville få fram i butiken.
Tiden sprang iväg som vanligt och nu är det redan en ny spännande dag...
Idag bär det iväg till Hallarna igen för hämtning av alla brudblomster inför de tre stora bröllopen vi har denna veckan. Mer inspiration och bilder kommer på det ämnet efter helgen.
Ha en fin tisdag.
//Pia

Nya fynd i Barcelona...

Åter tillbaks till min mysiga värld på Grönbergs efter en härlig vecka i Barcelona. Mest ledigt men lite inspiration och vintageshopping till butiken blev det. Alltid lika roligt att "fynda" gamla unika ting när man är utomlands. Känslan av att inte kunna hitta det där hemma...
Så är du i Barcelona så är det ett måste med Los Ecantes som marknaden heter där!
Nu väl hemma skall jag få nöjet att få plocka ut allt vackert som fick följa med hem...
Ha en härlig måndag!
//Pia

Nyinkommet från Lisbeth Dahl

Det är alltid lika spännade när höst/vinter katalogerna från våra leverantörer kommer till oss. Vi har redan börjat beställa innan mässorna från några leverantörer. Lisbeth Dahl har som vanligt tagit fram en massa fint till hösten. Idag kom en leverans med bland annat smink/aftonväskor som är helt bedårande fina!
298kr/st finns även i grått
298kr/st
Finns i två stolekar 398kr/st och 349kr/st
Sött med både spets och prickar: 298kr/st
En extra stor smink/aftonväska med randig fluga: 398kr/st
Vacker sovmask för en god sömn. Vit med spets: 225kr Sammetsgrå: 249kr/st
En riktig trevlig fredag önskar vi Dig!

Ny dukning och en ny färgkombination...

Ny dukning och en ny färgkombination med vår vackra Mateus keramik och med inslag av en annan fin keramik från danska Rice. (Du har väl inte glömt att vi  har 20% på utvald mateus keramik som har den gamla stämpeln i botten, och 30% på utvald Rice keramik. Det finns fortfarande lite kvar så passa på!) Låt dig inspireras!
100% stearin med två olika stolekar: 98kr respektive 69kr/st. Finns i grå,granit och rosa.
Dam i gips: 395kr
Mönstrad (50x50) kudde från Fabric Copenhagen : 695kr
Hoppas dagen blir fin trots att vädret idag inte bestämt sig hur det skall vara...
Varma hälsningar från oss!

Fredsduva...

För några veckor sedan fick vi en leverans från Rice med bland annat melaminmuggar men en av mina absoluta favoriter var inte med, som tur var blev inte väntan på dessa så lång. Det är något extra fint med fredsduvor!.
Jag gillar fåglar så här kommer några som du säkert sett förut men tåls att visas igen..
Melamimugg med duvor: 49kr/st
Gul fågelfigurin: 895kr/st
Påfågelfigurin: 895kr/st
Ljusstake:1995kr/st

En Fin  fredag önskar vi Dig
Flickorna på Grönbergs!

"Skräddarsydda blomster"...

Förra veckan kom en av våra fina kunder,denna gång Kattis in i butiken och berättade att hon skulle på intervju till hotellet på drottningtorget som håller på att renoveras för fullt inför invigningen. Alla som ska på denna intevju skall ha med sig rekvisita som beskrev deras person. Kattis ville ha en bukett som rekvisita och hon gav oss några ledord som beskrev henne som person: Passion, drivkraft, glädje, innovativ, kreativ, ödmjuk, färgstark, att hon är en levande person som doftar.
Hon står för: Personlig service i världsklass, förmåga att leverera extra ordinära resultat, samt rätt fingertoppkänsla för deras VIP och stamgäster.
Med dessa ord och några extra rekvisita i form av bland annat en låda med lock som buketten skulle få plats i och en värlsdkarta fick vi skapa fritt. Så här blev resultatet!
Här har vi målat för hand på ett väldigt tunt tylltyg, världskartan för att behålla den lyxiga känslan och lämna kvar något att upptäcka för betraktaren...
Några av de fina blommorna som fanns med i buketten.
Du är varmt välkommen in om du behöver hjälp att skräddarsy något! Tänk på att beställa i god tid så hinner vi fundera ut något riktigt bra till just Dig.
Fin eftermiddag önskar vi!


Vackra ljuvligheter!

En fantastisk vacker morgon att slå upp sina blå till...
Fredag och helgen knackar redan på dörren. Butiken är välfylld med vackra blomster till alla sorters tillfällen. Kom in och njut av allt det vackra i butiken och för dig som inte har möjlighet så njut en stund av nedan...

För att få din känsla...

Idag bär det iväg till hallarna för lite påfyllning av nya blomster och växter till butiken. Blommor skall beställas till alla kommande bröllop vi har i slutet av månaden, inget får fela...
Nu fylls butiken på varje vecka med nyheter och redan bra beprövade ting får påfyllning. En hel del vackra skärmar med lite nya fina lampfötter kom häromdagen. För att få den rätta känslan när du skapar ditt rum är ljuset en av de viktigaste ingridienserna.
Välkommen in och njut en stund med oss.
//Pia

Erbjudande på utvalda dofter från Voluspa.

Denna veckan har gått som en dans. Mina ordinarie guldklimpar till medarbetare är åter från sina semestrar och det känns extra skönt. Många av våra stamkunder är också åter för vi har haft så mycket att göra i början på veckan och det känns skönt efter en lugn juli fylld med storstädning, målning och mycket mer.
Vi firar detta med att ha lite erbjudande i butiken med 20% rabatt på delar av Voluspas sortiment. Bland annat hela serien "The Rouge Collection". Underbara dofter i vackra förpackningar, antingen att ge bort eller unna dig själv en sådan här regning grå onsdag...
För dig som tycker om doftljus men aldrig provat Voluspa är det ett måste. Fantastiska doftkombinationer i annorlunda och lyxiga förpackningar.
Välkommen in!
Vi har ju några fler erbudande som pågår i butiken just nu.
20% rabatt vid beställning av våra möbler under augusti från
Kallholmen
Dahlström & Torgner
Nostrum
ABC collection
Dessutom har vi fortfarande 20% på utvald Mateus Keramik
och
30% på utvald Rice Keramik.
Väl mött!
Ha nu en härlig onsdag!
//Pia

Frodig grönska

Utsidan fick sig en makeover i slutet av förra veckan i samband med att lilla skyltfönstret blev omgjort. Vi fortsätte vårt gröna frodiga tema även till utsidan så skylten fortsatte utanför "glaset"
Tog ett gammalt fönster och gjorde om till avlastningsbord och vips fick vi sålt två gamla fönster som stod på lagret och väntade på att något skulle hända dem...
Både utsidan och insidan är påfylld med nya fina växter och mer kommer det idag.
Nu bär det iväg till Hallarna för mer inköp.
Ha en riktigt fin dag!
//Pia
♥♥♥