Nu börjar vi...

I går fick vi verkligen varor så vi teg... Klockan hann och bli nio innan jag var hemma men vi hann också med en hel massa! I dag börjar vi förbereda skyltfönstren inför julskyltningen! Vi skall ha ett litet elevteam från Handelsakademien här med start idag som håller på att lära sig till butikskommunikatörer (dekoratör som det hette förr). Dom skall få vara med och hjälpa oss och lära sig lite hur det fungerar på plats ute i butik!  Förhoppningsvis en win win situation för alla inblandade parter!

                 

                  Lite utav gårdagens varor som vi bockade av i det fina höstvädret!

                 

                           

Ett litet smakprov av vad som skall plockas upp från kartongerna. Så Du vet vad du har att vänta...

Ha en underbar fredag och lika härlig helg! Jag vet i alla fall vad jag skall göra i helgen! Ha det bäst/PiaMina änglar är fantastiska små arbetsmyror!

Hade en underbar dag i går där jag fick hämta nya krafter med lite ledighet innan 16- timmars pass x 3 dagar som det brukar bli när vi sätter igång med vårt julstök!
Som vanligt arbetades det hårt på Grönbergs igår! Flickorna fick målat väggen runt den nya tapeten vi satte förra veckan i en vacker grafitgrå ton som gjorde att tapeten framhävdes så fint! 


                

Beata har tagit fram glittret och gör sista touchen på våra dekorativa vintage trådrulle hängen (Om man kan säga så??) Helt ljuvliga gamla trådrullar som vi gjort ursöta julhängen av. Har en favoritställe i Paris där jag hittar gamla pärlor, knappar, metalltofsar mm. som vi har använt oss av till dessa hängen.

               

                                  
                   Fått in söta vita roskuddar med härlig fjäderfyllning för 695:-

                            
                                       Broderad kudde Lucy från Mimou pris 795:-

                  
                        Lite härliga Halloween höst färger att inspireras av !

Varorna står utanför butiken på pallar och det ser ut att bli en sen kväll i kväll! Julgrejerna står på kö för att få komma fram och det är helt fantastiska grejer som jag beställt i Paris. Mycket är ju redan beställt i januari så det är rena julafton för mig med när jag ser allt vackert som har kommit!
Ha en härlig dag/Pia
Nya krokar och askar.

Igår kom det nya fina krokar som så många har frågat om. Både enkla och dubbla krokar samt påfyllning av de söta rosaskarna. De enkla krokarna ligger på 69 kr och den dubbla 159 kr. Askarna ligger på 149 kr för den mindre i mjuk grön ton och 198 kr för den större i rosa.
Annars är det fullt ös i butiken med härligt shoppingsugna kunder och massa småfix inför julhelgen!


Välkommen in i butiken mvh Team Grönbergs.

Alla Helgona står för dörren...

I dag skall Faridah och jag spika Lambriquing (stela gardinkappor) och förbereda för ett inredningsuppdrag som skall vara klart nästa vecka. Det är konstigt det här med ketchup effekten, först ingenting sen bestämmer sig alla kunder samtidigt! Det är fantastiskt roligt att vi har så mycket att göra!
Har fått in ljuvliga danska nostalgikort som du kan använda till dekorhängen, rama in eller bara ge bort! Pris från 20:-st. Senare i veckan kommer ännu fler vackra kort på pergamentpapper från ett nytt norskt företag som jag har haft turen att finna.

                     

                      

Denna helg lördag är gravsmyckningstid! Vi har en hel massa vackra förslag på vad du kan lägga på graven. Om du har särskilda önskemål så kom förbi så ordnar vi det! Glöm inte bort att vi har stängt denna lördag t o m måndag för vår julpremiär!

                       


        

Välkommen förbi och antingen kika på allt vackert i butiken eller mig och Faridah när vi står med sticksågen och klurar...
Ha det bäst/Pia


Nedräkning...

Nu är det veckan då allt skall fixas och förberedas innan den stora "drabbningen". Är så laddad inför helgen och allt vackert som skall fram! Denna gång är vi dryga tio personer som skall få Grönbergs att glittra, gnistra och bara bli helt fantastiskt...
Mamma Barbro ställer upp som alltid och lagar den mest fantastiska mat till oss i dagarna tre så vi orkar jobba dygnet runt med alla installationer, dekorering och andra tokiga upptåg!!!                      

                     

I fredags fick vår vackra sjuarmade ljustake ett nytt hem hos en av våra fantastiska stamkunder som jag vet kommer vårda den väl. Vissa helt ljuvliga ting som jag tar in får bara vara hos mig för en kort stund... Tur är väl det för det går inte driva butik och avlöna mina kära medarbetare på att ha ett museum...

Idag måndag var jag uppe i ottan för att få tag i dom finaste blommorna, kändes härligt med en timma tillgodo i morse när klockan ringde! 
Se nedan dagens blomsterinköp och njut!

                     

                    

                     
                            
                              Ha en härlig måndag och välkommen förbi!
                              /Pia

Julpremiär med våra erbjudande!

 

Grönbergs Interiör inviger julen Måndagen den 2 november kl 18:00! Du och dina vänner är varmt välkomna att få avnjuta Grönbergs sagolika tolkning av jul 2009.
Vi gör vår traditionella avtäckning av våra skyltfönster.

16 år med Grönbergs Interiör ger 16% rabatt under kvällen på hela vårt hemmavarande sortiment.
Om du köper 4 st av Ester och Eriks fantastiska handstöpta lackade ljus får du ett 5:e på köpet.
Du som köper för 500 kronor eller mer får ett sött dekorhänge design "Grönbergs"

Väl mött önskar vi Grönbergs InteriörMineral, vår favoritfärg nu!

Vi döpte färgen till Mineral och nu har det blivit ett begrepp, härligt! Kärt barn har många namn så vi kan också kalla den Aqua, Celadon, Ljus Ocean eller Svagt Turkos... Vacker är den och den passar till så mycket och det är många andra färger som kommer till sin rätt med den i kombination. 
Här är lite inspiration på temat Mineral!

               

              

               

               

                

                

                  


                         


Det här med färg är inte alltid så självklart och lätt, vissa har förmågan att se de små nyanserna och välja den färg som kan harmonisera med den känsla man vill känna när man träder in i ett rum. När du har svårt att bestämma färg så brukar vi på Grönbergs tipsa om att tänka på vad för slags känsla du själv vill känna eller förmedla för då är det också lättare att hitta rätt färg och styrka på kulören som man bestämt sig för. Mineral färgen är just en sådan färg som är en väldigt bra accentfärg om du vill ha färg men ändå inte. Den kan både vara sober och uppiggande, du väljer själv efter humör och lust.

                      

Fredag igen, veckorna bara springer iväg och även så denna dag som redan blivit till eftermiddag! I dag har butiken varit full med trevliga handlande kunder, nästan lite julhysteri. Nu prövas vi inför dom stundande köerna med vackra inslagningar till alla i ett rasande högt tempo.
Ha en härlig helg och ser framemot att se er i butiken!
/Pia


Det ljuva livet..

Inspiration från butiken idag torsdag med betoning på det ljuva ljuvliga som vi har förkärlek för. Alla vill vi leva det ljuva livet utan vardagens tristess så dröm dig bort för en stund...

                 

Antik fransk järnsäng (8950:-) som är utdragbar med ljuvliga kuddar från bl a. Mimou i dova matta rosa toner.

                  

Pälspläd "isbjörn" från Abc Collection att svepa runt sig när dom ruggiga kvällarna infinner sig! Fantastiskt bäddlinne från svenska Mimou i frasig bomullssatäng som får dig att vilja ligga kvar på morgnarna.
Pälspläd finns att få i flera utförande och storlekar. Pris från 5395:- Påslakan från 1295:-/Örngott 325:- Kuddar från 395:-

                 
Oval organza lampa från "Vallentuna". Finns även runda och i ett flertal färger och storlekar. "Strumpan" med tillhörande el finns att köpa i tre färger gjord av Vatt och veke.  Prisex. lampa 60cm 2850:-

                  

                  
Lampfot, kruka och fat med mässingsfötter, antik look är från danska G&C som är bäst på det härligt svulstiga och dekadenta. Bronslampfot 4495:- Vintageskärm 695:- Fat från 395:- Kruka 1295:- 

Vi hoppas få se dig i butiken! Ha en härlig torsdag!
/PiaAllt som glimmar är inte...

Annelie/Bodoir Deluxe kom förbi igår med en handfull nya "kreationer". Som vanligt lika ljuvliga som små bakelser för oss töser men som tur är, är inte allt som glimmar guld! Då hade dessa sötnosar varit betydligt dyrare att införskaffa!

 
            

               Passa på och skriv upp på önskelistan nu när julen närmar sig med stormsteg! 

Håller på och utforma en önskelista "JUL" på Grönbergs för alla er som har vår affär som favorit!  Det är faktiskt en av våra trevliga stamkunder som kläckte den idén och ville ha en julönskelista att fylla i från oss så hon kunde lämna in den till sin alldeles egna tomte...


                               


                             
Som Du ser fick vi in nya halsband med bild på båda sidor och med en reglerbar kedja, dessutom även påfyllning av ringar!

I dag blir det inhandling av färg och lite annat smått och gott som behövs inför "julomorganisationen" och med detta fina höstväder idag skall jag nog passa på med något mys oxå!
Ha en fin dag/Pia

                     


Grönbergs ljuva Grönbergs!

Äntligen tillbaks utvilad efter en underbar långhelg blandat av allt och lite till... Härligt är det och se att det händer mycket positivt i butiken även fast "chefen" är borta några dagar. Vi har ju en del förberedelser att ta tag i innan vår "julkväll" så att vi inte ligger där utslagna på golvet som mössen i askungen och flämtar när premiären väl är!
Tjejerna har hunnit tapetsera en bedårande tapet som vi åter igen har blivit sponsrade av Laura Ashley på Södra vägen. 


                  Faridahs före bilder...
                 


                 
                Pias efter bilder...

Vi har fått in en hel del nya varor som hunnits packa upp och fått sina givna platser i butiken.  Det är så fantastiskt att ha ett sådant kreativt gäng runt sig som inte räds att göra det lilla extra i butiken. I dag börjar Malin, vår nya florist! Förhoppningsvis vårt nya guldkorn som jag vaskat fram. Kom in och träffa henne, hon gör dom mest ljuvliga buketter och inte nog med det är hon positiviteten själv! Vi kanske kan tävla, Malin och jag i äpple käcka tävlingen...
Vi hälsar henne varmt välkommen!

                     

                 Lite ljuvliga inspirationsbilder på dagens blomsterinköpoch vår nya Malin!


                   
                     Kvistrosor Jelena/Pepita och nedan nya rosen Quicksand

                           
                 
                                    Ha det bäst/Pia

Nedräkning...

                  

Nu är det dryga två veckor kvar tills vi inviger  julen!
Måndagen den 2 november kl 18:00 är Du och dina vänner varmt välkomna att få avnjuta Grönbergs sagolika tolkning av jul 2009.

16 år med Grönbergs Interiör ger 16% rabatt under kvällen, dessutom fler fantastiska erbjudande som du kan läsa om här på vår blogg närmare invigningen. Här kommer du självklart också kunna tjuvkika på arbetets gång under de tre förvandlingsdagarna...

Väl mött önskar vi Grönbergs Interiör              
            

Posta ett kort till någon du tycker om!

Vad glad jag blir när jag kommer hem och ser att det ligger ett handskrivet kort eller brev och väntar på mig...
Det är allt för sällan som vi tar oss tid att skriva några rader och låta den gamla hederliga postgången få gälla. Nu skickar vi ju i och för sig säkert extra mycket sms och mail till våra nära och kära men det är endå något visst med det handskrivna ordet!

                  


Faridah har gjort en fantastiskt kollektion söta kort som alla är unika och gjorda med en hel massa kärlek! Hon har använt sig av Damernas tidning från 40-talet och dekorerat dom med vintage knappar och band. Kom in och välj ut ett för att ha på lut när Du har tid att sitta ner en stund för att skriva några rader och skicka till en kär vän!

                     Måste bara tala om att jag är så lycklig att ni mina kära kunder/läsare är helt otroligt fantastiska och ger mig så mycket feedback när ni kommer in i butiken.  Och nu när jag ser hur antalet läsare ökar drastiskt varje vecka blir jag så motiverad att skriva fler inspirerande inlägg! Tack för att du/ni finns! Utan mina kunder,ingen Grönbergs Interiör!!! 

                   

                   

Lite inspiration från blomsteravdelningen idag på Grönbergs för er som inte har möjlighet att komma förbi!

Nu när jag går på långhelg funderar jag starkt på att ta mig en liten helgtripp och då skall jag passa på att skicka kort till mina kära från mitt lilla resmål...
Ha nu en riktigt härlig helg och Du som är ledig passa på och gör något du längtat efter länge och njut av det!
/Pia


Näckros och Kaprifol, dofter som förslår...

Nu har vi äntligen fått in Claus Porto ljuvliga sortiment i dusch och bad! Beroendeframkallande utan tvekan! Köpte med mig som presenter från en av mina inköpsresor. Måste ju testa innan inköp vad medarbetare och vänner tycker om produkterna. Bara positiva reaktioner, doften håller i sig hela dagen och det är sällsynt!
Kom in och dofta loss...  Dom ljuvliga dofterna finns att få även i doftljus!

Ha en fin eftermiddag och njut av det soliga, friska höstvädret!
/Pia

Ögonfröjd

Jag fullkomligt älskar allt som är vackert och det gäller allt, även ord! Ögonfröjd är ett sådant ord som är sällsynt men härligt att ta fram... Orden vi använder påverkar oss i allra högsta grad och då är det extra viktigt att använda dom positiva! 

Lite ögonfröjd från Grönbergs Interiör idag onsdag!

                           

                          Sweet Avalanche Rosen är en av mina absoluta favoriter just nu!

                          


                         

Detta vackra tårtfart med tillhörande glaskupa har vi fått in igen för 995:-
Blir mycket sugen på att bläddra i någon härlig dessertbok och hitta ett nytt recept på en utsökt och vacker tårta som skulle passa detta tårtfat på fot!  Kanske gör jag mina kära en tårta nu i kväll...

                       

Spegel/tittskåp eller bara dekorativt, välj själv! Jag föll i alla fall direkt för denna på en av mina inköpsresor!
Finns att köpa för 2950:-

Ha en härlig kväll och glöm inte bort att fokusera på det positiva i vardagen...
/Pia


Kreativiteten flödar!

Häromdagen när jag var ute på en loppisrunda kom jag över inte en helt snygg kudde men den var full av "reseemblem" som jag fullständigt gick i gång på! Tänk att någon reseentuiast hade sytt på alla dessa emblem på en kudde från sina utlandsresor... Jag sprättade bort dom och sydde en mobil av dom till vår vintagetravel skyltning, resten fick ligga i en av kofferterna! 

                

               

                

I förra veckan fick vi in dessa rullande hängstativ tänkt att hänga kläder på i lite rå industriell design. Perfekta även som avskiljare i ett rum eller bara som vi gjort att hänga dekorativa saker i!


                         
                           Pris 1595:-

I dag är det riktigt råkallt och som vanligt envisas jag med att ha öppen dörr i butiken så snart åker "kalasbyxorna" på...
Ha en härlig dag/Pia