Idag lördag håller vi öppet till kl. 15:00

            

Varit alldeles för lite blomster nu både hemma och på bloggen tyvärr på grund av allt fokus på juldekorationer. Butiken är nu lördagsfin och välfylld med vackra blomsterdekorationer och annat mys! Rosen ovan är en helt ny sort och heter Dolcetto och är lite smutsigt antiklila, helt bedårande.


             

              

              

              

Hoppas att få se dig på Grönbergs idag! Faridah, Beata och jag står redo att inspirera dig!
                                      Ha nu en riktigt härlig helg!
                                                    //Pia

Lite färg i regnrusket.

Inne hos oss känns det stämmningsfullt med alla tända ljus och vackra saker som omgiver oss extra mycket för tillfället. Det är så härligt med alla ljuvliga juldekorationer och övriga material såsom olika slags mossa, glitter mm som vi har att använda oss utav i vårt kreativa arbete som annars inte används resten av året. Varje säsong har sin tjusning!
 
                

                

                
I år har varje liten plats i butiken fått sitt färgtema och tanke, så vi känner oss så nöjda med att inget hörn är bortglömt...

                

                

                
Elin har nu praktiserat hos oss i tre veckor från Handelsakademien och i dag är hennes sista dag på praktiken, Elin har gjort hela det tunga arbetet med det praktiska  i stora skylten. Vi har ju många idéer på Grönbergs men våra händer räcker ju inte till, till allt! Elin har varit så duktig och tålmodig och klätt, draperat och sytt för att vi skulle få den "klädda" känslan.

                
Elin sitter här och klär varje takplatta. sedan sätter hon kantband för att dölja den vita stålramen.

                

Hoppas nu på att du får en riktigt bra fredag och mysig helg! Du är så välkommen in och hälsa på oss.
                                                                //Pia

Vår julpremiär!

Här är äntligen de utlovade bilderna från vår trevliga julpremiärskväll i tisdags. Denna gång var vi klara lite tidigare med betoning på lite så att vi hann med att ta en bild! Tyvärr kom inte alla med på bild!

Beata i färd med att lägga upp våra cupcakes med lilla marsipanärtan. Duktiga Ulrika på Gaffelkonst i Bö hade bakat dessa special till oss enligt våra önskemål.
Gå in och kika på Gaffelkonst hemsida www.gaffelkonst.se

Tur hade vi också med vädret och så roligt  med alla våra söta fantastiska kunder som kom och var med och invigde Grönbergs jul 2010.Tina och Christina, våra praktikanter från Handelsakademien drömde sig bort en stund efter mycket hårt arbete!

Så skönt att detta stora kretiva och hårda arbetet är gjort, nu skall vi bara sälja och fylla på! Vi kommer att få in mycket mer under de närmsta veckorna så lite mer kreativt arbete blir det nog.
Ha nu en mysig torsdag i det härliga regnrusket och gör något trevligt som du längtat efter.
//PiaPrinsessan på ärten...

Efter många timmars Törnrosa sömn har jag nu vaknat till liv, nästan som i en annan saga än den vi presenterade igår kväll!
Årets tema i stora skylten blev Prinsessan på ärten i ett riktigt tyginklätt färgsprakande inferno! Den lilla fick helt enkelt ingen färg för att neutralisera det hela. Efter att ha samlat på mig vackra gamla blomstertyger länge bestämde vi oss äntligen att använda dem till prinsessans rum.


                


                


                

                

                

                

                
Både golv och tak är inklädda i mina "fyndtyger", Det underbara gardinerna kommer från Paris och finns både i sammet och bomull. Färdigsydd längd från 595:-

                

                

                

                

                

                
 


                

                

Hoppas att du blir inspirerad av vår kreativitet! I morgon försöker jag visa lite bilder från gårdagens event för att inte bombardera er med alla mina bilder.
                                         Ha nu en mysig kväll!
                                                   //Pia

Trött men lycklig!

Tack alla ni som kom och invigde julen med oss! Fantastiskt roligt att så många kunde komma och för all fin feedback vi fick! Lovar mer bilder imorgon! Nu är det sängen som gäller!
Natti, natti!
//Pia

FÖRE


EFTER

Nu är det bara två timmar kvar...


Stressigt men oj vad fint det blir!Hoppas att vi får se dig hos oss ikväll och avnjuta en tidig start på julen!

//Pia

Mera jobb gjort!

Nu efter mer en halvlek börjar det ta form i butiken. Alla är så duktiga och flitiga och jobbar som små arbetsmyror för att göra alla installationer runt om i butiken. Känns som om vi kommer att hinna med alla projekt


Beata fyller upp med alla vackra juldekorationer och Helene dukar upp för vår gemensamma lunch!


Tina en av våra praktikanter från Handelsakademien tar sig an vårt vackra julträd från gårdagens skogstur!


Mamma Barbro har lagat mat i dagarna tre...


Rafael vill nog inte tapetsera något mer på ett tag!
Beata gör om vår disk vid kassan och får assistans av Christina från HandelsakademienVad mycket man kan göra med lite gammal loppis tapet och vackra spetsband!

Nu är det bara knappt ett dygn kvar! Tills dess ha det så bra så ses vi kanske i morgon!
//Pia
♥♥♥


En tur till skogs...


Härligt med lite frisk luft i förmiddags när Faridah och jag åkte upp till Delsjön för att hitta den perfekta grenen/granen. Vi mötte många på vägen som undrade om inte granen vi släpade på inte skulle reklameras...
Inte ett barr kvar! Kände mig redan som i sagans värld, Mäster Katten i stövlarna! Hittade inte mina stövlar på landet så jag lånade ett par som var tre nummer för stora och klafsade runt i.


Bilen var lånad utan ett enda spännband, men vi virade en sjal! Bättre brödlös en rådlös har blivit ett vanligt uttryck det sista!
Nu måste jag ut i butiken och forsätta det hårda arbetet!
Ha det så gott!
//Pia

Första arbetspasset gjort...
Långt arbetspass blev det för många av oss igår! La mitt huvud på kudden kl. tre i natt och nu är jag på väg till skogen för att hitta guld... eller något annat bra material till alla våra finurliga idéer!
Ha en härlig helg! Snart är det tisdag!

//Pia

Vintage

Solen skiner redan här nu på morgonen och i går pratades det om snö... Bara det inte blir sådant där höst rusk på tisdag där det regnar underifrån så blir jag glad! Det kanske inte kommer så många då på vår julpremiär men å andra sidan får ju alla plats inne i butiken!
Vi gjorde ju en bröllopsbukett för ett tag sedan till vår kund Eva som är duktig fotograf och som använde butiken som inspiration till att ta bilder till sin portefolio. Nu när Eva gifte sig gjorde hon sitt bröllop i riktig vintage anda och hade sin vän som också är fotograf att ta helt ljuvliga bilder. Här är länken ifall du vill inspireras!  
http://www.jennyblad.se/blog/?p=1144


Ha en härlig torsdag!
//PiaI dag Lördag håller vi öppet!


                     
I dag blir det en lång dag, efter stängning så börjar det hårda men roliga arbetet att göra om butiken till jul! Spännande! Nu skall vi sätta våra planer på jul 2010 i verket, det som vi började planera redan i januari i år.
Lite bilder skall jag försöka visa under arbetets gång!
Nu bär det iväg till butiken, kanske vi ses där!

                                                         Ha en fin dag!

                                                              //Pia
                                                               ♥♥♥


                     
        Pottemakarens krukor är flyttade och blomsteravdelning börjar ta form igen!

                     


Nedräkning inför...              

Nu är det verkligen nedräkning i antal dagar vi har kvar och allt som skall hinnas med innan tisdag och vår julinvigning! Idag är listan lång på allt som skall handlas och fixas innan tisdag! I butiken igår fick vi förutom dagssysslorna tapeserat klart och satt upp en vägg som jag så käckt fick åka till byggvaruhuset och handla mellan kunderna. Inget jobb för latmaskar att jobba på Grönbergs inte...

              
                           Favoritblomman för dagen! Den ljuvliga Nejlikan

              
          Fått in dessa vackra glasboxar med fack igen från Miss Etoilé. Pris 495:- 

              

              
Söt vintagekudde som pryder vår säng nu i 20-talsrummet. Runda kuddar är så fint och bryter formen till de övriga kuddarna!


              
Malin slogs med alla nya servietterna som kom igår! Hon fick vackert erfara att det var inte att bara sätta upp dem på måfå. Det var bara att ta ut allt och börja om!

              

              

Ha en härlig onsdag och glöm inte bort att vi har stängt måndag/tisdag nästa vecka ifall du behöver något! I denna vecka till och med lördag håller vi öppet som vanligt!
                                                           //Pia

Smycka lite extra...                 

Bara en vecka kvar till vår julpremiär, tiden går för snabbt känns det som! I går var det som en liten tomteverkstad i butiken, alla mina goda medarbetare jobbade så flitigt för att vi skall hinna med allt inför vår kväll nästa tisdag.
Vi har turen att få ha Elin hos oss från Handelsakademien på praktik som går och läser till butikskommunikatör (dekoratör), en tvåårig utbildning som finns här i Göteborg. I går fick Elin tapetsera om i vår blomsteravdelning, där det behövdes ett rejält lyft efter vårt stora skåp flyttats. Idag är planerna att sätta hyllor som också skall tapetseras och sedan skall det  "inredas" och dekoreras!


                  

                  

                  
Nu har äntligen tofsarna som jag beställde i Paris kommit i massa fina modeller och färger. Tofsen i sig är så vacker så det går att bara låta den hänga på en vacker krok som en tavla eller över en trave gamla böcker! 

Pris från 245:-

                  

                  

                  

             Så nu är det dags att förbereda för öppning! Ha en härlig dag!
                                                              //Pia

En härlig färgkompott...


                   

Dags för lite ny inspiration från oss! Blev lite dåligt med inspirationsbilder i förra veckan! Ville ju så gärna promota vår julkväll och vår nya facebooksida så det kom före nya bilder från butiken. Har du nu inte blivit vår vän på facebook ännu så är du välkommen! 
Ny vecka med nya möjligheter som jag ser framemot... Det blir mycket att stå i inför vår julinvigning, har en lång lista på allt som måste hinnas med denna veckan. Ingen brist på göromål här inte!

Idag får vi påfyllning av Mateus Viol som har gått mycket bra! En vacker färg som går att kombinera med mycket!
                   

                   

                   

                   

                   

                   

                   
Nu har vi fått in nya vackra skärmar från Lene Bjerre i gammaldagsa modeller som känns roligt att kombinera ihop med det morderna. Pris från 545:-

                    

Trots det trista vädret hoppas jag att du får en mycket bra måndag! Det går ju alltid att pigga upp sig med att tända ett gott doftljus eller kanske äta något som du längtat efter till lunch idag!
                                                   Ha det så gott!
                                                           //Pia

Vår Julinbjudan till tisdagen den 26 oktober!
Nu var det äntligen dags att släppa vår julinbjudan till nu en riktig jultradition på Grönbergs som i år äger rum en vecka tidigare pga att Alla Helgona ligger så sent i år.
Vi stänger butiken på lördag eftermiddag den 23 oktober för att i ordningställa hela butiken till en inspirerande julbutik och öppnar först på tisdagen kl.18:00.
Hoppas verkligen att få se dig då, annars är du välkommen att njuta av all advents och julmys hos oss ända fram till den 23 december!

Ha nu en riktigt fin kväll!
//Pia