Härlig ny dukning

 

Nu när vi har våran praktikant Frida här så hinner vi med lite extra fix. Idag gjorde Faridah och Frida en ny härlig dukning. Vi har bytt de mjuka mineraltoner mot vitt, lyxigt silver och rufft gjutjärn. Att blanda olika material som sobert silvrigt med lite ruffare material som järn ger alltid lite extra stuns i inredningen. Här passade ju också våran nyinkomna bollampa aldeles utmärkt tillsammans med Havsteens fanstastiska hissgardiner! Bollampan finns från 30cm i diameter upp till 80cm och kostar från 1495:- 
 

Till detta la vi till dessa fina kuddar från Miljögården och ..... härliga  tvålar, strykvatten och dofljus i fantastiskt vacka förpackningar.

Vi önskar alla en trevlig Valborgshelg! Imorgon första Maj har vi stängt men öppet som vanligt från kl10:00 på lördag!

Nya lampor från Vallentuna

 

Nya fräcka lampor från Vallentuna! Görs både som boll och utsvängd cylinder. Bollen finns i storlekarna 30 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm samt 80 cm. Cylindern finns i två storlekar 55 cm samt 70 cm. Priser från 1495 kr.
Vi tog hem bollen i svart och röd och cylindern i svart och rått järn. Finns att beställa i både vitt, silver och brunt. Matchande klädd elsladd ingår.


Ny mateus dukning



Nu har Påsken plockats bort och in med en ljus härlig dukning med keramik från Mateus. Vacker svensk designad  keramik som är handgjort i Portugal! Här har vi blandat vitt med sand och lagt vintagefat mellan tallrikarna. Ljusstakar i alla dess former och storlekar. Den vackra lampan kommer ifrån Watt o Veke och den skärmen går även att använda som taklampa. Denna skärm görs i Mimous fantastiska tyger och går att få i ett flertal färger.

Blommor och dekorationer.

  
Idag fick vi äntligen in våran favoritblomma "Doktor Westerlunds hälsoblomma". Det sägs att den användes på sjukhus förr i tiden för att rena luften och hålla otyg och knytt borta. Friskt citrondoftande pelargon, lättskött med söta små blommor. Vi tar hem nya imorgon då alla gick åt som smör i solsken under dagen!  
Från och med i dag och fem veckor framåt har vi nöjet att få ha Frida här som skall praktisera hos oss! Frida går på Handelsakademien och läser till butikskommunikatör, en tvåårig utbildning där eleverna bla får lära sig exponering, butiksplanering, försäljning, ljussättning, färg och form koordinering mm.

 

Här är bilder på fantastisk söta dekorationer som Stina har producerat idag. Stina har använt säckväv runt oasis med tjärat snöre runt! En bordsdekoration att ge bort till någon man tycker om eller bara skämma bort sig själv.

När beslutångesten är som svårast!



Ett vackert handgjort presentkort från oss när Du är osäker på vad du skall köpa till GrönbergsFantasten! Alla presentkorten hos oss är unika och Du kan själv välja ut vilket som passar din vän bäst!




Krydda med färska kryddor!


Nu har vi fått hem härliga lättskötta och tåliga kryddväxter. Citronmeliss, Mynta och Oregano.Citronmeliss och Mynta gör du en god dressing på eller smarriga sommardrinkar. Oreganon har du till en kötträtt eller varför inte en vegetarisk lasagne! Alltid extra lyxigt att få krydda med sina egna färska örter. Dessutom är de perenna och kommer tillbaka år efter år. Använd gärna som extra sommargrönt i din plantering med  Dina blommande växter.


Dessa härliga karaffer fick vi in tillsammans med alla trädgårdstillbehör vi skrev om sist. Servera färskt kallt vatten eller en god flaska vin i till en lyxig middag!

Nyinkommet till Din balkong eller trädgård!



Nu är det dags att fixa uteplatsen! Vi fick precis en stor leverans med allt som hör trädgården/altanen till! Vackra fågelbad, grodor, krukor, amplar, blommsterställningar m.m.
I dagarna har vi även fått hem påfyllning av dofljusen yaanky candles. Tre nya sorter "Kiwi berris", " Garden sweet pea" och "Black berrys". Och för alla Er Clean cotton fantaster har vi fått in det mesta av hela det sortimentet och då även den efterlängtade refillen till "electric home fragrance unit".
Välkommen in och botanisera !
Ha nu en underbar helg allihopa önskar vi på Grönbergs!

Nytt i skyltfönstret...


Nu har vi ändrat om i det stora skyltfönstret. Vi har kvar vårat fantastiska schackrutiga golv ett tag till men nu kör vi på bäddning istället för dukning. Härliga kuddar från Mimou och ett överkast från G&C. Den gamla järnsängen är från frankrike och för tillfället har vi några olika varianter hemma som vi har haft turen och kommit över! Vi har kontakt med en leverantör utanför Paris där vi ibland har möjlighet att få hem i andra mått och utförande.




Utsidan är fylld till brädden med härliga vårblommor som du kan plantera på din balkong eller i din trädgård. Akleia, Prunus, Olivträd, Penseèr, pärlhyacinter m.m.
Ha nu en mysig fredag i det härliga vårvädret!
Önskar Team Grönberg

PÅSKREA

Nu har vi rea på all påskdekor. 40% rabatt dras av i kassan så skynda in i butiken och fynda!


Nyheter från G & C och påskrusch



Nu märks det att påskhelgen börjar närma sig. Det har varit full rulle sen öppning. Imorse kom nya tulpaner, nya frächa snittblommor och vackra pioner.


Äntligen har denna cremefärgade serien  från G&C kommit in igen. Lampfötter och ljusstakarna som vi senast hade i gult tog vi nu in i natur samt en söt ask med en liten mässingsfågel på locket. Endast ett fåtal av varje så passa på nu när de finns i butik! Vi hoppas att Du får en härlig påsk med god mat, ledighet och allt som hör påsken till!


Öppettider under Påsk:
Skärtorsdag:               10-18:00
Långfredag:                 Stängt
Påskafton:                   10-14:00
Påskdagen:                 Stängt
Annandag påsk:          Stängt.

Garagesale och annat fix

Hoppas det var många av er på garagesalen och att ni hittade många fynd! Faridah och Pia var där redan klockan 07:00 för att börja göra i ordning så allt skulle vara tipptopp till kl 10. Strålande sol bjöds det på och tokmycket människor, Stina och Barbro sprang mellan garagesalen och butiken hela dagen för att fylla på när varorna började tryta nere på Magasinsgatan. Det blev en lång och slitsam dag och söndagen var välbehövlig för att få vila upp sig ordentligt. Men kul var det och i slutänden är det väl värt slitet.


Nu är det måndag och vi tar nya tag i butiken. Nya härliga buketter som går i påskens färger. Vi har även hunnit med en hel del i butiken som att städa och göra om i Greengate avdelningen med nya kanonsnygga ljuslyktor i färgat fattigmanssilver.
Nu på eftermiddagen såldes även våra fantastiska fågelljustakar som har stått i lilla skyltfönstret. Tyvärr gick kameran sönder så hon fastnade inte på bild. Hon hade visst ett cafè nere i fiskhamnen så dit får man gå och spana snart.

Bilder från garagesalen kommer innom kort! vi ses i butiken!

Burlesque är tillbaks...



Nu har vi fått in dessa fantastiska burlesqua brosher och fler halsband från Annelie/Bodoir deluxe. Använd i din stickade kofta eller sätt den i håret med några av våra spetsband. När jag var i Paris på inköp var det burlesquen som var den stora trenden inom mode och i nöjesvärlden.

"Fenomenet uppstod redan på 1840-talet och växte sig starkt, som en motreaktion till de pryda tongångarna som då låg i luften - kvinnor fick inte ens visa anklarna under sina långa kjolar. På 50-talet fick man åter ett uppsving tack vare artister som Betty Page. En hyllning till kvinnokroppen - i alla dess utförande - och en nostalisk tillbakablick till gamla tiders glamour präglar genren."  Ur GP 26/3-09)

Alla Annelies smycken är helt ljuvliga och det är lätt att få beslutsångest över vilket eller vilka som skall väljas för att få följa med hem till min alldeles egna boudoirsovrum.
Kom in och låt dig frestas!


GARAGESALE



Möt oss och alla andra butiker imorgon på Magasinsgatans parkeringsplatts!
Kanonpriser och strålande sol!

Tulpanfrossa!



Nu på morgonen har vi fått in Arnes lokalodlade tulpaner i massor! Vi var tvugna att lägga in en bild på denna fantastiska papegojtulpan som Faridah också hittade hos Arne. Visst är den härlig! Nu skall det göras vårbuketter!

Vår i luften!




Nu känner man verkligen att våren är i luften! Alla härliga lökväxter vi fick igår har gått som bara den idag, det märks att man är sugen på att plantera ute på altanen och balkongen. Beata har vattnat och sett till att allt mår prima. 



Greengateavdelningen går numera i härligt grön rosa och godishyllan är sprängfylld men mumsiga påskdelikatesser.
Våra fina isteer har kommit igen, lyxiga amrikanska pannkakor med sirap och kakformar i alla möjliga och omöjliga former!