Stockholm Stockolm stad...

Hela fredagen vigdes åt att njuta av staden och få nöjet att vara med min fantastiska vän och inspirationskälla Lis.
Har Du möjlighet när Du är i Köpenhamn skall du besöka hennes otroligt mysiga butik Akimbo som ligger på Hyskenstraede 3 en tvärgata till Ströget! Där finns "det hele", charmen, nostalgin och det söta för oss flickor små!


Lis tvingade mig först in på PUB, knorrade lite men sedan visade sig att det var ombyggt och de hade gjort ett fantastiskt jobb med att höja statusen där! Det hade en underklädesavdelning á la burlesque med fantastisk lingerie, erotisk littratur mm. Kändes lite agent Provocateur!

                     
                      Kan man ha för mycket skor...

           
Även här har dom inpspirerats av vintage travel med vackra gamla koffertar och hattaskar. 

                      

Vi besökte den inspirerande butiken Årstiden på Drottninggatan 88 som alltid är lika fin, ett måste när jag är i Stockholm. Tyvärr har dom inte färska snittblommor längre pga allt jobb som krävs för att hålla det tipp topp, något som jag själv har vetskapen om allt för väl! 

Sedan bar det av till fantastiska söder för second hand shopping mm. Det finns ett otaliga guider för alla roliga affärer som finns där om Du är sugen på att hitta udda vintagekläder och ting! Vi hittade en massa fint som fick följa med hem! På kvällen anslöt Faridah efter en hektisk dag i butiken och vi avslutade på en av Melkers restauranger Grill som ligger på Drottninggatan. Rolig meny blandat från alla kontinenter!

                
Härligt inredd med olika avdelningar som Bibloteket, Trädgården mm. Efter att Grill brann ner för några år sedan så gjorde temats om! Inredaren som fick uppdraget kom på denna roliga idé att använda sig av gamla loppisfynd för att bla. snabbt kunna öppna restaurangen igen! 

                  
                                 Bilder från avdelningen Bordellen

Dekorativt med rosblad på en pelare för den som har mycket tid över! I morgon får det bli fortsättning med lite av inköpen så Du får hållas tills dess...
Ha en underbar dag i det otroligt vackra vädret/Pia

                           


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback