Skördetid...



                  
Nu har jag haft långhelg med massa ledighet och mys och idag börjar åter "allvaret" Var en sväng nere i affären igår för att lämna lite emballage som stod på to listan och sedan hann jag med en intervju också inför julen stora köprusch!  Som alltid hade mina goa medarbetare handlat en massa fint och gjort en ny inbjudande utsida på temat höstliga färger. Mina nyplockade äpplen på landet passade då mycket bra på flickornas tema!


                   

                  

                  

                  

                  

                 Faridah var i full gång med att plocka ner i stora skylten för att göra om.

Idag får vi besök av Mimou för att få lite mer input på den nya kollektionen som ser så spännande ut. Vi har redan beställt en del som skall komma i dagarna men mer blir det.

                                            Ha nu en underbar tisdag!
                                                           //Pia


Fredagsfint!



                  

Nu har vi gjort butiken helgfin och laddat upp med en massa vackra blomster så det är bara komma in och njuta och unna dig något mys eller glädja dina nära och kära! Solen skiner över Kungsgatan just nu och hoppas att hela dagen blir lika fin!
 
                  

                  

                  

                  

                  
Nu börjar det dra ihop sig till nästa inköpsresa som går till Paris. Om en vecka styr jag kosan till Frankrikes huvudstad som alltid är lika inspirerande! Förhoppningsvis har jag väskan hem fullproppad med vintage och andra fynd. Bilder och inspiration likaså!
                  
                          Önskar dig en riktigt bra fredag och en minst lika bra helg!
                                                                 //Pia

Blyg Viol...




Igår fick vi äntligen dukat med nya Mateus i färgen Viol som bara är helt bedårande och passar så bra till Mateus övriga färger. Nu i första skedet valde Mateus att bara tillverka Viol i Basic Collection, alltså det släta men hoppas själv på det i spets...
Vi har också fått leverans av nya band som Faridah och jag beställt i Paris som är helt ljuvliga. Bara att komma in och låta dig inspireras!






Nytt också från Mateus är fjärilskopp med fat för 279:-




För dig som ännu inte provat våra fantastiska Altarljus så har vi fortfarande lite prova på rabatt på 20% till och med Augusti slut!









Solen skiner äntligen och de höstliga kastvindarna från häromdagen är ett minne blott... Skönt, ser fram emot att vi får en Indiansommar! Ha nu en härlig torsdag!
//Pia

Härlig onsdag...


                

Idag börjar fria aktivitetsdagen med inhandling av bänkskiva och underrede som behövs för att få mer plats till Mateus. Sedan är det arbete i butiken som gäller för mig eftersom vi har sjukdom på jobbet! Kameran är glömd på jobbet så idag blir det tyvärr bara en bild och då får vår fantastiska ros Miss Piggy vara med som vi fick in i måndags.
Ha nu en härlig onsdag och glöm inte bort att ta vara på dagen för den är din!
                                                             //Pia
                                                              ♥♥♥

Bröllopsbukett i vitt!




Ny vecka med nya utmaningar! Måndagen började med ny vacker utsida med nya ljuvliga växter som Faridah hade varit uppe i ottan och införskaffat! Nytt från Mateus anlände med härlig ny färg i Viol! Bilder kommer inom kort men gå gärna in på www.mateus.se för att se nyheterna! 
I helgen var det bröllop igen med bukett i vitt på agendan.  Vackra Rosor i mängd med Fresia, Calla och söt Mulenbeckia. Se och njut av resultatet nedan!











Kvällen börjar gå mot sitt slut och en bra bok hägrar...
Ha nu en riktigt bra slut på din kväll en god natt!
//Pia

Plats för nyheter!


                

Igår kom första sändingen från mina inköp så nu fortsätter vi att göra plats för nyheterna. Är du sugen på nytt i dukningsväg så ger vi 40% på Rice enfärgade keramiktallrikar i helt underbara färger som man blir glad av! Vi kommer att forsätta med Rice keramiken men vissa färger kommer vi bara ha på beställning framöver.
Kom in och fynda!

                

                

                

                
Nu är helgen här igen, mysigt! Skall själv passa på att njuta och kanske göra något mys som jag längtat efter!
                                             Ha nu själv en härlig helg!
                                                             //Pia

Fabric Copenhagen på Formex.


Här är lite inspiration från härliga färgglada Fabric Copenhagen från Stockholmsmässan i från förra veckan. Beställde en hel del nytt som kommer till butiken i september. Nya färgkombinationer var turkos/turkos, turkos/sammetsfuchsia samt mandarin/sammetsorange.













Onsdagen har ännu så länge varit mycket bra försäljning och många glada stamkunder som är tillbaks från semestern och det är ju härligt! Nu planerar vi för fullt alla omändringar som skall göras så vi kan inspirera dig nu när alla nyheter kommer in.
Hoppas att din onsdag oxå har varit bra och fortsätter likaså!
//Pia

Mer input från mässan...

              

Var ju och hjälpte min goa kund Karin förra veckan inför hennes premiär som utställare på Formexmässan. Karin visade sina smycken som hon är agent för och det företaget heter D Agency. Hon har ju nätbutik oxå som heter Kyss Johanna. Karin är så duktig själv men ville ha den rätta känslan med ljuvliga detaljer och lite men utsökta blommor så då hjälper jag gärna till.  
Här är lite bilder från hennes monter.

               

               

               

                '

                

                
Hoppas Du blir lite inspirerad så här innan läggdags! Nu är i alla fall min dag till ända så nu är det natti natti!    
                                                             Sov sött!
                                                                //Pia


Inspiration från ljuvliga Mimou.


                 
Tillbaks till mitt härliga Göteborg! Det blev en mycket bra inköp och inspirationstripp till Stockholm med mycket gott och blandat. Tappade min kamera full med bilder men som tur var fanns det ärliga människor så den kom till rätta! Så bloggandet blev inte så kontinuerligt men du får hålla till godo med sen info...
Mimou var tyvärr inte med på mässan men NK hade förkik på höstens nyheter så här är lite vackert att njuta av! 
 
                

                

                

                

                

                

                 

                 

                 

                 

                 

                 

                 

                 

                 

                 

Mimous hemsida är nu uppdaterad så du kan se alla nyheterna där och vi kommer inom kort att ha mycket av det ljuvliga sortimentet i butiken.

                        Ha nu en riktigt mysigt söndagsslut på det lilla som är kvar!
                                                                  //Pia
                                                                   ♥♥♥


Inspiration Stockholmsmässan


                


Alltid lika spännande att gå på mässa och se vad alla utställare har att erbjuda! Många av Grönbergs leverantörer hade mycket fint att erbjuda så gårdagen gick bara åt att gå igenom alla montrar och sedan sammanställa vad jag skall satsa pengarna på. I dag fredag har själva inköpen börjat och imorgon kommer Faridah upp och ger mig en hjälpande hand...
 
I år känns det mycket färgsprakande som kontrast till askmoln och ekonomisk kris! Här är bilder från inspiration/trendtorget som Jan Rundgren (utställningsdesigner och creative director för plantagen) åstakommit. 

                

                

                

                

                

                

                
I utställningen ligger fokus på produkter som har formgivits med glimten i ögat, färger i roliga kombinationer och mycket mönster. gammalt och nytt kontrasteras med klassiskt och på gränsen till kitsch.

Imorgon blir det lite mer inspiration fast från våra leverantörer och lite från våra inköp!
                                    Ha nu en härlig fredagskväll!
                                                      //Pia



Sommarpriser i butiken!

Nu sitter jag förväntansfull på tåget och är på väg upp till Stockholm för höstens första inköp! Alltid lika roligt att få komma iväg och förhoppningsvis inspireras en hel massa och hitta mycket fint till butiken!
Årets tema på Formexmässan är Happy och inspireras av att optimism och glädjen att vara och göra saker tillsammans! Detta efter att konjukturen är på väg upp och vi blickar framåt! Spännande och se hur de har tänkt att inreda på det temat...
Rapportering kommer från mässan!

Vi börjar redan på temat på Grönbergs med att baka tillsammans då i vår mysiga vrå. Vi har nu 20% på alla våra fantastiska Amerikanska bakformar som är ett måste för dig som vill bjuda på något hembakt och som ser ut som det är bakat av en duktig kallskänka.

            



            

           

          

Ytterliggare ett lite erbjudande är att vi nu har 20% på alla våra Ester & Erik ljus på ställning, våra fantastiska Altarljus med extra lång brinntid samt våra blockljus! Passa på nu när våra ljumma sommarkvällar börjar mörkna.

          

            

          

          



          

          

          
Nu har vi även 40% på vår franska Pelletierserie där du finner mysiga produkter såsom strykvatten, doftljus och dusch och badmys! Vi har också 20% provapå rabatt på Fikontvål i Marseille samt doftljus och kropp/rumsspray från Voluspa.
Hoppas att du känner dig sugen på att komma in för att unna dig något mysigt till dig själv eller någon du håller av!

Idag blir det en mysig dag i Stockholm stad tillsammans med min väninna Lis från Köpenhamn där vi skall inspireras och njuta av den vackra dagen!
 Fortsättning följer!
                                         Hoppas du får en fin onsdag!
                                                        //Pia


Söndagsbröllop

Igår hade vi ytterliggare ett bröllop att bestyra för en av våra söta stamkunder. Denna gången var det till vår duktiga fotograf och kund Ewa som har tagit en massa vackra bilder i butiken som vi visat förut här på bloggen.
På detta bröllop var temat 20-tals fransk vintage så vi försökte fånga det med lite fadda färger och med inslag av antikarosa/lila toner.
För första gången fick jag ett samtal av bruden själv en timme innan vigseln där hon bara ville tala om hur nöjd hon var! Härligt att i den stressade timmen hinna att ringa ett samtal när man knappt har en tillhörande väska där en mobiltelefon kan få plats.











En tillhörande matchande brudlåda för att frakta brudblommerna i kan se ut som denna som Ewa fick sina blomster i. Vi gör varje låda unik så att den passar med bruddekorationerna.



Måndagen har rusat iväg som vanligt här i affären! Ikväll skall jag jobba över lite och åka och hjälpa en av våra andra goa stamkunder Karin som säljer smycken! Karin har företaget KyssJohanna och skall ställa ut för första gången på Formexmässan och vi skall hjälpas åt att dekorera hennes monter. Visar lite bilder från mässan senare i veckan och då får ni bland annat se vad vi åstadkommit.
Ha nu en riktig mysig måndag!
//Pia

Vintage, Barcelona


               

Den som spar, han har...
Visade ju för ett tag sedan bilder när jag var på loppis i Barcelona. Hittade en hel massa fint men svårt att få hem allt som jag var sugen på! Nu har jag plockat fram några godbitar som har fått en plats i butiken med pris och allt!

                         Välkommen in och njut av Grönbergs atmosfär!

                

                

                

                

                

                

                

                      Hoppas nu du får en härlig dag trots det tråkiga regnvädret!
                                                              //Pia


Små förändringar gör stor skillnad...

      
Igår hade Faridah och Beata varit och handlat och gjort en ny helt ljuvlig utsida på Grönbergs.
Helt underbart att det händer saker när jag inte ens är där men så har jag också duktiga
medarbetare. Här är lite inspiration från oss!


        


        


         

           

           


            


           


            
                               

            

            

Morgonen började med att plocka lite kryddor och annat sött från min trädgård som vi skall
använda till veckans bröllopsarrangemang. Sedan bär det av till hallarna för att hämta dem
redan beställda blommorna.
Ny spännande dag som förhoppningsvis har något nytt och gott att erbjuda!
                                              Ha en härlig torsdag!
                                                         //Pia   


Mer brudinspiration!

Måndag med vackert väder känns som en bra start på en bra vecka! Nu börjar mina förberedelser inför alla inköp på de olika inköpsmässorna. Den första är redan nästa vecka i Stockholm och det är som vanligt alltid roligt att åka iväg och inspireras och köpa in nytt till butiken.



Fredag och lördag var full av förberedelser och kreativitet på Grönbergs som vanligt! Denna lördag hade vi två bröllop med brud, tärnbuketter och en hel del bordsdekorationer att producera. Här är lite bilder på en del av resultatet som vår duktiga florist Malin har gjort.







Hoppas Du har och får en riktigt bra måndag!
//Pia
♥♥♥