Paris mässan höst 2009

För att verkligen hinna igenom denna gigantiska mässa krävs mer en de två heldagar som jag kunde lägga tidsmässigt denna gång! Denna mässan är helt outstanding i sitt slag. Här lägger många av utställarna ner sin själ och pengar på att bygga en så fantastisk och inspirerande monter som möjligt vilket inte är lika vanligt i de övriga länderna tyvärr.

       
       Kanske inte faller alla på läppen men ändå fantastiskt hur pampigt dom gjort montern.

      

Många utställare hade gjort sina väggar på utsidan fyndiga för att locka in oss kunder som Du ser här nedan.

       

Trenderna här går även åt vintage/seconhand och slitet fast ofta lite svulstigare än vad vi är vana vid i Sverige. Men även det enkla i industriell tappning, gammal industriutrustning i form av lampor, arbetsbänkar och avlastningsbord mm. såg jag mycket av.
Dessutom kommer ju besökare från hela världen så här finns det mesta representerat. Såg mycket av fjädrar, broderat samt rosor i alla dess former och matrial och en hel del otippade kombinationer och blandingar av textilmatrial.

De flesta utställare tillåter ingen fotografering i montrarna så gå gärna in på fantastiska FREDERIQUE MORRELs hemsida och titta på vad han åstakommit av vintagebroderier, en klass helt för sig! www.frederiquemorrel.com

Inköpen fick jag heller inte ta några bilder på tyvärr men det kommer en hel del taklampor och möbler både svulstigt och i rå industridesign. Ytteliggare kommer det mycket fina tavlor dels med noter, franska kungavapen, kartor mm.
Härliga doftljus, lotion mm. i nya dofter från Claus Porto.
Sist men inte minst helt ljuvliga handgjorda franska juldekorationer som vi visar på vår julkväll måndagen den 2 november! Mer info kommer längre fram om vår julkväll!

          
              Nya doften, näckros!

Sista inlägget i Paris triologin kommer att handla om Paris antikmarknad och shoppingen där!

Ha en fantastisk dag i det vackra sensommarvädret/Pia

 


Kommentarer
Postat av: Tess [Stylish-B.se]

Gud vilka vackra tavlor.

2009-09-12 @ 14:19:47
URL: http://stylish-b.se
Postat av: Pia Grönberg

Roligt att Du tycker om tavlorna!

Trevlig helg/Pia

2009-09-12 @ 16:12:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback